Екатерина Захариева официално е номинирана от правителството за еврокомисар

Тази стъпка следва след кореспонденция от страна на Урсула фон дер Лайен

Екатерина Захариева, ГЕРБ
Екатерина Захариева, ГЕРБ Източник: Zonanews

Министър-председателят Димитър Главчев изпрати официално писмо до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с което финализира процедурата по номиниране на български кандидат за еврокомисар. В писмото си Главчев официално представя името на Екатерина Захариева като кандидат за български еврокомисар.

 

Тази стъпка следва след кореспонденция от страна на Урсула фон дер Лайен, в която тя благодари на българското правителство за предложените две кандидатури - Екатерина Захариева, предложена от ГЕРБ, и Юлиян Попов, предложен от ПП-ДБ. След провеждане на събеседвания с кандидатите, председателят на ЕК официално изисква от българския премиер да посочи Екатерина Захариева като предпочитан кандидат.

 

Урсула фон дер Лайен постави изискване към страните да номинират по един мъж и по една жена за еврокомисари. Българското правителство спази това изискване, но направи избора си в последния възможен срок. На 30 август премиерът Димитър Главчев обяви, че страната ни номинира Екатерина Захариева и Юлиан Попов.

 

 

Още от "Политика"

Антон Хекимян: Цяло лято не стигна на Васил Терзиев да оправи надлеза на "България"

Само преди 1 година същият човек беше задръстил София с клишетата "Писна ли ви от задръствания" по време на предизборната си кампания, пише още общинският съветник от ГЕРБ-СДС

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени