Екшън в спортното министерство: Сигнал за въоръжен служител вдигна полицията на крак

свен хора, които са в Министерството на младежта и спорта от години, Василев чисти и кадри на ПП

Министерство на младежта и спорта
Министерство на младежта и спорта

Истински екшън се разиграва в Министерството на младежта и спорта, разкрива Tribune като се позовава на свои източници в министерството. Един от служителите е отишъл с пистолет и нервите му не са издържали, като е заплашил с убийство.

 

Причината са масовите уволнения от страна на новия министър Радостин Василев, който прави тотална чистка във ведомството. Юрист от министерството е решил да се застрахова срещу репресиите на новата власт, идвайки на работа с пистолет, твърдят негови колеги. В отговор шефката му извикали полиция.

 

Радостин Василев, който е министър в коалиционното правителството от квотата на ИТН е издал нареждане да се отстраняват цели дирекции, като без работа остават и хора, които са над 20 години в министерството. На практика на ден се уволняват повече от 10 души, като обяснението което са получили е просто – по политически причини. Освен хора, които са в Министерството на младежта и спорта от години, Василев чисти и кадри на ПП и членове от формацията на Кирил Петков.  

 

След проверка от страна на полицаите се оказало, че служителят не е имал оръжие и никога не е носил такова. Униформените разпитали мъжът, който отрекъл да е носил пистолет и да е заплашвал някого, като полицаите са провели сериозен разговор с министър Василев за фалшивата тревога, която е вдигната в министерството. Все още не ясно каква ще бъде съдбата на служителя от ММС и дали ще бъде сред останалите уволнени. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени