Експеримент: Никакъв проблем да се даряват пари на ДБ под всякакви измислени имена

И това е партията, която твърди, че е за прозрачност в политиката и компетентност в eGov

Никакъв проблем да се даряват пари на ДБ под всякакви измислени имена
Никакъв проблем да се даряват пари на ДБ под всякакви измислени имена Източник: Tribune

Туитър потребител дари по 5 лв. на партията под имената "Делян Пеевски" и "Ахмед Доган", както и от адреса "Дондуков 2", разкрива Tribune. "Дали "Сиела" са били дарители на "Да, България" е интересно, но не е най-важното. По-важно е, че ДБ приема дарения и с фиктивни имена". Това написа в профила си в Туитър Николай Николов, представящ себе си като учен от Лондон. Той илюстрира експеримента си със снимки колко лесно и безкритично от "Да, България" са взели парите му – скромни суми от по 5 лв.

 

"Току-що сам им дарих 5 лв. под измислено име. А иначе адресът на "Светомир Караславов" бе "бул. Дондуков 2". И това е партията, която твърди, че е за прозрачност в политиката и компетентност в eGov. На практика, "Да, България" приема дарения от всекиго - без да си направи труда да идентифицира дарителя. А по закон политическите партии не би трябвало да приемат анонимни дарения", защитава експеримента си той.

 

Последваха още 2 дарения от името на "Делян Пеевски" и "Ахмед Доган": "Темата е разминаването м/у претенциите на ДБ и това, което реално (могат да) правят. Фасулско нещо като Страйп интерфейс-а не са оправили, а претендират, че ако опре до тях БГ ще има най-добрия eGov на планетата".

 

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени