"Екзакта": ГЕРБ води със съкрушителните 8,5 % пред БСП

До деня на вота "Екзакта" очаква известен ръст на подкрепата за ГЕРБ и за "Има такъв народ"

Електорални нагласи според "Екзакта"
Електорални нагласи според "Екзакта" Източник: Екзакта

С 8,5% ГЕРБ води пред БСП 2 дни преди изборите, сочат резултатите от изследване на "Екзакта Рисърч Груп". Според данните ГЕРБ-СДС биха получили 28.5 % сред твърдо решилите да гласуват към 29 март, "БСП за България" - 20 %, "Има такъв народ" - 13 %, ДПС - 12.4 %. "Демократична България" - 6.7 %, ВМРО - 4.3 %, "Изправи се! Мутри вън!" -  4,3 %.

 

Данните на "Екзакта" от началото на март до момента показват, че интензивното разпространение на КОВИД у нас е фактор, който може да повлияе за намаляване на електоралната активност сред хората, които изпитват притеснения за здравето си. Това води до допускането, че ще гласуват под 3 млн. избиратели, най-вероятно между 2 600 000 и 2 800 000 души, коментират от агенцията. В настоящото изследване регистрираме дял на твърдо решилите да гласуват, който е близък до 45%.

До деня на вота "Екзакта" очаква известен ръст на подкрепата за ГЕРБ и за "Има такъв народ", както и задържане на електоралните дялове на БСП и ДБ.

 

В парламента реално могат да влязат 6, 7 или 8 партии, коментират от "Екзакта рисърч груп" на базата на свое национално изследване, проведено в периода 23-29 март 2021 г. сред 1005 пълнолетни българи в 123 гнезда, в 92 населени места. Проучването е независимо от външно финансиране и е проведено със собствени средства.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев и директорът на пожарната са в постоянна комуникация за ситуацията в страната

През изминалото денонощие звената за пожарна безопасност и защита на населението са реагирали на 250 сигнала за произшествия, ликвидирани са общо 204 пожара

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени