Елена Гунчева: ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще бъдат победители в следващите избори

Най-доброто решение е програмно правителство от експерти, смята независимият депутат

Депутатът Елена Гунчева от "Възраждане" снима полицаите
Депутатът Елена Гунчева от "Възраждане" снима полицаите Източник: Zonanews

Независимият депутат Елена Гунчева, която напусна партията "Възраждане", прогнозира пред "Bulgaira ON AIR", че отиваме към нови предсрочни избори.

 

"ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" ще бъдат победители от следващи избори. Най-лошият вариант е да влезем в спирала от избори. Вече виждаме и каква е кризата. Една тежка зима ни чака и ще има поредица от служебни кабинети и избори, докато накрая осъзнаем какво искаме от политиците", заключи Гунчева.

 

Тя заяви, че категорично не би подкрепила правителство на ДБ с премиер от "Продължаваме промяната", защото ще бъде крайно неработещо и няма да получи необходимата парламентарна подкрепа.


"За мен най-доброто решение е програмно правителство от експерти, но за това трябва да има национално съгласие и подкрепа на всички парламентарни сили. Едва тогава би могла да се получи някаква стабилност", посочи тя.

 

Гунчева е напуснала "Възраждане" поради 11 причини.
"Основните бяха, че кадровата политиката на партията е много погрешна. Не се търсят хора, които да могат да участват в държавното управление, които да са лоялни и верни на лидера. В партията всичко се върти само около председателя ѝ. Макар и сега да дава резултат, ако партията успее да превземе властта, това ще предизвика много проблеми за цялата държава", каза един от най-провалените депутати в това НС.

 

"Виждам, че ДБ, ИТН и БСП казаха, че ще се опитат да съставят правителство, но подчертавам че 47-ото НС е изчерпало общественото и политическото доверие в себе си. Виждаме, че в този парламент има хора, които не искат да работят заедно. За да могат да се приемат закони, за да може да има едно стабилно управление, всички депутати трябва да са насочени само към това. В момента дори първоначалната коалиция се разпадна. Има 3 партии, които категорично искат избори и ще работят за това. Не мисля, че може да има стабилност в подобен парламент, така че не бих подкрепила подобно правителство", коментира тя.

 

Гостът заяви, че категорично не би подкрепила правителство на ДБ с премиер от "Продължаваме промяната", защото ще бъде крайно неработещо и няма да получи необходимата парламентарна подкрепа.


"За мен най-доброто решение е програмно правителство от експерти, но за това трябва да има национално съгласие и подкрепа на всички парламентарни сили. Едва тогава би могла да се получи някаква стабилност", посочи тя.

 

Гунчева отправи послание към последователите си да мислят първо за България, а не за партийните интереси и за определени личности, защото никой не е по-голям от България.

 

"Бъдещето е такова, каквото ние си го направим като народ. За съжаление, 32 години ние все още не осъзнаваме какво искаме. Хвърляме се от проект на проект, от политик на политик, вярваме в идоли и в един момент всички се разочароват. Трябва да осъзнаем, че сме един народ и бъдещето си трябва да го изградим заедно, а не като се дразним помежду си", настоя Гунчева, която иначе е един от най-заядливите и често пишеща в профила си във Фейсбук клеветнически и обидни постове. 

 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени