Емил Георгиев от "Екогласност": Румен Радев знае за разговорите с мен, Копринков пита дали ще участваме в проекта на Петков и Василев

Брутален е подходът на новата партия към "БСП за България"

Емил Георгиев
Емил Георгиев Източник: Bulgaria ON AIR

От "Екогласност" не пристанаха на новия политически проект "Продължаваме промяната". Срещи и разговори са проведени в няколко дни. "Явно не сме добра булка за тези нови кандидати за слава. България е пред уникални избори. Гласоподавателите заслужават да знаят кой - кой е. Около нас кръжат какви ли не политически проекти, още повече, че се появява поредният, който се прави на интересен пред хората", заяви председателят на политически клуб "Екогласност" Емил Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

 

Той уточни, че първо е бил потърсен от Иван Модев - шеф на политическия кабинет на служебния министър на образованието Николай Денков и син на знаковия БСП функционер Тодор Модев. 

 

"Каза, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие – те да ръководят изцяло дейността на "Екогласност". Уточни, че са готови да поемат изцяло финансирането ни и предизборната кампания, но искат да поемат цялата власт в партията. И аз казах, че разговорът приключва", заяви Георгиев.

 

Ден по-късно Георгиев имал среща и с Кирил Петков, чийто баща навремето е бил член на "Екогласност". "Г-н Петков предложи да влязат в ръководството на "Екогласност", тъй като предстоеше конференция, но му отказах, защото не са наши членове", уточни Георгиев.

 

На срещата е получил предложение за избираемо място на предстоящите избори. "Когато ги попитах знаят ли как се правят избори, те казаха, че са провели кастинг, на който са избрани 50 души по райони, подготвяли структури. Предложиха избираемо място в Хасково, с опция за още едно място, но да не поставяме условия кои да бъдат в листата", добави лидерът на "Екогласност".

 

Той поискал среща с Румен Радев, за да говорят за проекта, но му отговорили, че той не стои зад тях. И бил помолен да не казва за разговорите пред коалиционните партньори на "БСП за България", но Георгиев е уведомил Корнелия Нинова.

 

Малко по-късно при случайна среща със съветника на президента - Николай Копринков, Георгиев бил попитан дали "Екогласност" са решили за участието си в проекта. 

 

"Това означава, че Румен Радев знае за нашите разговори. "Екогласност" застава зад президента, но никой не е в състояние да ни раздели от БСП. Подходът беше груб и брутален", добави Георгиев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени