Ето кои депутати от ПП, БСП и ИТН гласуваха против военнотехническа помощ за Украйна

Юрий Козлов от "Продължаваме промяната" е гласувал с "въздържал се" и за санкциите срещу Русия

Гласуване в Народното събрания, гласуване с карта в парламента
Гласуване в Народното събрания, гласуване с карта в парламента Източник: Zonanews

Вчера депутатите подкрепиха предложението на "Продължаваме промяната" (ПП) за оказване на военнотехническа помощ за Украйна. "Против" предложението гласуваха единствено от парламентарната група на "Възраждане", но впечатление направиха и негативните вотове сред управляващата коалиция.

 

Ето кои са те:

Юрий Козлов от ПП е гласувал "против";
Владимир Маринов от "БСП за България" е гласувал "против";
Андрей Чорбанов от ИТН е гласувал "против";
Силви Петров от ИТН е гласувал "въздържал се".

 

Андрей Чорбанов, ИТН
Андрей Чорбанов, ИТН Източник: Zonanews


Юрий Козлов е руски възпитаник - завършил е руска филология, като е специализирал в института "Пушкин" в Москва и в института "Херцен" в тогавашния Ленинград. На парламентарните избори през ноември 2021 г. като кандидат за народен представител е 2-и в листата на "Продължаваме промяната" за 26 МИР София – област. Козлов е зам.-председател на групата за приятелство на България с Русия в 47-ото НС. Интересното при него е, че се е "въздържал" и при гласуването за санкциите срещу Русия.

 

Юрий Козлов
Юрий Козлов Източник: ПП "Продължаваме промяната"

Владимир Маринов е представител на АБВ в коалицията "БСП за България". Според биографията му - той е завършил "Мениджмънт" в Московския държавен институт по международен мениджмънт. Бил е зам.-областен управител на Пловдив между 2015-2016 г., по-късно е зам.-кмет на община Родопи. 

"Така и не ми стана ясно какво, всъщност, искаме да предоставим на Украйна, каква е неговата стойност, откъде ще дойдат парите и кой ще ги плати, защото такива пари в държавния бюджет няма. Иначе в бюджета трябва да бъдат направени промени и те трябва да станат за сметка на някакви други разходи", опита се да обясни гласуването си той.

 

Владимир Маринов, БСП
Владимир МариновИзточник: Zonanews

Обратно към решението за ремонта на военна техника - прави впечатление, че друг представител на партията на Слави Трифонов е гласувал с "въздържал се". Това е д-р Силви Кирилов, бивш директор на Александровска болница, който през 2021 г. беше номиниран за здравен министър от ИТН в един от несъстоялите се кабинети с техен мандат. 

Силви Петров, ИТН
Силви Петров, ИТН Източник: Zonanews



Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени