Ето кой народен представител ще влезе в парламента на мястото на Христо Иванов

Лидерът в оставка на "Да, България" обяви след предсрочните парламентарни избори, че се оттегля както от председателския пост в партията, така и от депутатското си място

Стоян Михалев, ДБ
Стоян Михалев, ДБ Източник: Zonanews

Стоян Александров Михалев, издигнат от коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България" (ПП-ДБ), е обявен за народен представител. Това реши Централната избирателна комисия (ЦИК). Той ще заеме мястото на Христо Любомиров Иванов.

 

В петък парламентът прекрати предсрочно пълномощията на Христо Иванов като народен представител от ПП-ДБ по негово искане. Той подаде заявление за прекратяване на пълномощията си още на 19 юни - в първия ден на новото Народно събрание.

 

Оставката бе приета единодушно с 225 гласа, но след спор и размяна на реплики в пленарната зала. Решението на ЦИК следва да бъде обнародвано в "Държавен вестник".

 

Лидерът в оставка на "Да, България" обяви след предсрочните парламентарни избори, че се оттегля както от председателския пост в партията, която е част от коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България", така и от депутатското си място. Като причина той посочи поемане на отговорност за лошите изборни резултати.

Още от "Политика"

Министър Атанас Запрянов с подробности за помощта, която се предлага да бъде изпратена на Украйна

На въпрос кога ще бъде изпратена новата помощ за Украйна, министърът обясни, че предстои правителството да вземе решение, след това да се координира със съюзниците и Украйна, като се осигури и логистиката

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени