Ето я Лена Бориславова, която се карантинира с Кирил Петков в резиденция "Лозенец" (СНИМКИ)

С новите разпоредби Петков и Лена ще останат изолирани заедно в резиденция "Лозенец" минимум 3 денонощия

Кирил Петков се карантинира с Лена Бориславова в резиденция Лозенец
Кирил Петков се карантинира с Лена Бориславова в резиденция Лозенец Източник: ПИК

Говорителката на премиера се е изолирала заедно с него в резиденция "Лозенец", където на крака им ходят и служители на Министерски съвет, съобщава ПИК. Агенцията публикува и ексклузивни снимки на Лена Бориславова, уловена, докато говори по телефона извън резиденцията. Срещите на четири очи на двамата със други хора в резиденцията обаче са в разрез с разпоредбите и законите за карантина на лица, които са били контактни на заразени с коронавирус.

 

Лена Бориславова говори по телефона в резиденция
Лена Бориславова говори по телефона в резиденция "Лозенец", където е карантинирана с Кирил Петков Източник: ПИК

Припомняме, че до карантината на премиера, говорителката му и всички останали участници на КСНС при Радев се стигна, след като парламентарният шеф Никола Минчев отиде на съвета със симптоми на коронавирус, а по-късно и тестът, който си е направил, се е оказал положителен.


Политически анализатори и експерти изразиха мнение, че появата на Минчев и положителният му тест за коронавирус може да са част от сценарий заради предстоящата визита на Кирил Петков в Северна Македония. Вчера на КСНС при президента Радев твърдата позиция на България спрямо западната ни съседка беше потвърдена, което обърка плановете на премиера.

 

Лена Бориславова Лена Бориславова говори по телефона в резиденция
Лена Бориславова Лена Бориславова говори по телефона в резиденция "Лозенец", където е карантинирана с Кирил Петковговори по телефона в резиденция Лозенец, където е карантинирана с Кирил Петков` Източник: ПИК

На няколко пъти той твърдеше, че ще предприеме нов подход и загатна за смекчаване на позицията ни, което обаче не се случи на Съвета при Радев. Така визитата на Петков в Северна Македония се оказва безпредметна и затова експертите предположиха, че карантината на властта е опит тя да бъде отменена по формално друг повод.


По-рано днес обаче здравната министърка Асена Сербезова издаде заповед, с която карантината на болните лица се намалява на 10 дни, а на контактните - на 7. Още повече, че контактни лица могат да излязат от карантина, ако предоставят и отрицателен ПСР тест след 72 часа от датата на поставяне под карантина.

 

Лена Бориславова говори по телефона в резиденция
Лена Бориславова говори по телефона в резиденция "Лозенец", където е карантинирана с Кирил Петков Източник: ПИК

Така при всички положения Петков ще е свободен на 18 януари, за да осъществи визитата си в Северна Македония. С новите разпоредби Петков и Лена ще останат изолирани заедно в резиденция "Лозенец" минимум 3 денонощия, считано от днес. 

 

Още от "Политика"

Владислав Горанов: Вероятно другата пролет пак ще сме на избори. Лошото е, че не виждам много принципни играчи на полит

"От височината на президентството ще е дребнаво, ако Радев тръгне да се саморазправя с тези, които той субсидира със своя авторитет, но и не бива да допуска тяхната сметка да се пише на неговото правителство и да мълчи", казва Горанов

Прочетете повече прочетете повече

Виктория Георгиева: Избирателите не търсят промяна (колкото и да ни се внушава друго), а стабилност

" От общо явяване с ПП интерес имат само ДБ, а ПП имат най-много какво да губят, поради което не им трябва и такъв воденичен камък на шията" - смята Георгиева

Прочетете повече прочетете повече

Руслан Стефанов, главен икономист в Центъра за изследване на демокрацията: Остава впечатление, че е решено да ни върнат

По думите му, в последната половин година "Газпром" ефективно изнудва Европа като непрекъснато намалява доставките на газ, така че да предизвика тези шокови нараствания на цените

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени