Евелина Славкова, Тренд: Радев се е уговорил с "Продължаваме Промяната" да има своя квота от трима министри

Евелина Славкова е на мнение, че "в никакъв случай "Възраждане" не трябва да се подценява"

Евелина Славкова
Евелина Славкова Източник: Novini.bg

"Консултациите при президента този път ще имат формален характер, защото нещата са много по-ясни предварително, отколкото след изборите през юли. Процедурно обаче би било трудно в края на седмицата да бъде гласувано правителство". Това каза пред БНР социологът Евелина Славкова от Изследователски център "Тренд".

 

"Тази седмица може би няма да имаме кабинет, по-скоро другата", прогнозира Славкова. Присъствието на Бойко Рашков в следващия кабинет му придава образ на реваншизъм, смята социологът. Според Славкова фактът, че някои от служебните министри остават, няма как да не хвърли сянка върху правителството.

 

"С трима министри не можеш да управляваш в сянка, но "тези трима министри показват, че президентът се е договорил, уговорил с ПП, да има своя "квота" в рамките на това правителство, с тези трима министри", коментира Славкова. Бойко Рашков има най-силната анти-ГЕРБ реторика и това няма да заглъхне. Остава усещането, че този кабинет, освен прокламираната решителна промяна, ще има реваншистки характер спрямо предходните управляващи", коментира Евелина Славкова. Според нея ГЕРБ ще бъдат остра опозиция.

 

"В Народното събрание със сигурност ще имаме силна коалиция с 4 партии и силна опозиция, дори в лицето на "Възраждане". Евелина Славкова е на мнение, че "в никакъв случай "Възраждане" не трябва да се подценява".

 

"Имат немалко привърженици в България, особено когато говорим за ваксини. Те имат теми, които другите политически формации нямат и те ще продължат да ги представят пред своя електорат, за да запазят своя образ. Костадин Костадинов има политически опит, той не е случайно попаднал човек в Народното събрание".

Още от "Политика"

За обща съдебна реформа или управляващите спешно трябва да потърсят специализирана помощ за политическото си "дисоциати

Последно: голяма парламентарна квота в орган на независима власт, демократичен или недемократичен инструмент е? Няма начин да е и двете

Прочетете повече прочетете повече

Упорството на Бойко Рашков да сатанизира държавното обвинение и да "трича" политическите опоненти ни връща по престъпнос

Защо  Рашков предпочита да мълчи за ужасявщите убийства в последно време и за превенцията срещу тях, както и за останалите престъпления, които все повече тормозят българите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени