Евродепутатът Емил Радев подкрепи инициативата "Читател на годината" на регионалната библиотека в Добрич

Във възрастовата група до 14 години с приза "Читател на годината" беше удостоен Никола Колев, ученик в СУ "П. Р. Славейков"

Емил Радев
Емил Радев Източник: ПП ГЕРБ

Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич обяви най-активните си читатели за 2020 г. Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в Европейския парламент Емил Радев подкрепи събитието, като съдейства за награждаването на отличените.  

 

Във възрастовата група до 14 години с приза "Читател на годината" беше удостоен  Никола Колев, ученик от V клас в СУ "П. Р. Славейков". При читателите над 14-годишна възраст беше отличен 73-годишният Стефан Станев. Наградата за най-четящо семейство беше връчена на семейство Манолови, което има три деца - на 6, 7 и 11 години, и редовно заемат книги от библиотечния фонд. 

 

Във възрастовата група до 14 години с приза Читател на годината беше удостоен  Никола Колев,
Във възрастовата група до 14 години с приза "Читател на годината" беше удостоен Никола Колев,

Регионалната библиотека "Дора Габе" присъди награда и за най-активен партньор. Призът получи IV "В" клас на СУ "Димитър Талев", с класен ръководител Красимира Хинева. 

Инициативата "Читател на годината", която се провежда за поредна година, е израз на внимание към четящите хора и част от усилията на библиотеката за насърчаване на интереса към книгите сред различни поколения и целеви групи.

Евродепутатът и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев традиционно подкрепя каузите на библиотечната общност. През миналия месец той осигури награди и за активни читатели на Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра, а със съдействието му в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна беше реализиран първия в страната Библиомат.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени