Евродепутатът Емил Радев подкрепи инициативата "Читател на годината" на библиотеката в Силистра

Най-младият притежател на абонаментна карта за Регионалната библиотека „Партений Павлович” е родената през 2019 г. Невена Иванова, чиито близки са заели през изминалите 12 месеца общо 26 книжки от фонда на Детския отдел

Във възрастовата група над 14 години за втора поредна година победител е Румяна Петранова
Във възрастовата група над 14 години за втора поредна година победител е Румяна Петранова Източник: ПП ГЕРБ

Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра отличи най-активните си читатели. И тази година инициативата "Читател на годината" беше подкрепена от евродепутата от ЕНП/ГЕРБ и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев. Награди за победителите бяха осигурени и от Общински съвет – Силистра, с председател д-р Мария Стойчева.

Във възрастовата група до 14 години с приза "Читател на 2020 г." беше удостоена Ясена Маркова с 228 заети книги. В класацията на библиотеката бяха отличени също Теодор Стоянов, заел 215 книги, и Траян Илиев, заел 173 книги.

Във възрастовата група над 14 години за втора поредна година победител е Румяна Петранова с 410 заети книги от фондовете на библиотеката. На второ място е Гинка Нейчева, заела 354 книги, а на трето, с еднакъв брой заети книги – 300, са двама читатели  Наталия Бабаяшева и Светла Кирова.

Със съдействието на евродепутата и посланик на библиотеките в ЕП Емил Радев отново бяха удостоени с награди и най-малкият, и най-възрастният читател. С идеята интересът към книгата да се насърчава още от най-ранна възраст бе отличен най-младият притежател на абонаментна карта за Регионалната библиотека "Партений Павлович". Това е родената през 2019 г. Невена Иванова, чиито близки са заели през изминалите 12 месеца общо 26 книжки от фонда на Детския отдел. Наградата в категорията „Най-възрастен читател” пък беше присъдена на Петрана Овчарова, която през следващия месец ще навърши 90 години.

За първи път бе връчен и приз "Дарител на библиотеката" за 2020 г. С него бе удостоен Александър Тодоров – спонсор и организатор на благотворителния маратон "Чрез спорт към знание".

Поздравявайки отличените, директорът на библиотеката Светла Ангелова коментира, че в условията на социална изолация и несигурност, породени от пандемията, удоволствието от хубавата книга носи на читателите и повече спокойствие и надежда.

 

Още от "Политика"

Радомир Чолаков: Има дискусии за това как трябва да бъде конструирано избирането на служебно правителство

Днес бяха обсъдени предложенията, свързани с Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) и въвеждането на индивидуална конституционна жалба

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Денков: България развива успешни модели на сътрудничество със световните върхове в науката

Министър-председателят участва в официалното откриване на новата високотехнологична сграда на Институт "Големи данни в полза на интелигентно общество" (GATE)

Прочетете повече прочетете повече

ГЕРБ-СДС: Ще участваме единствено в заседанията на НС за изменения в Конституцията (НА ЖИВО)

Очевидно той (Денков, бел. ред.) няма качеството на министър-председател, след като здравният министър си взема решения без да са съгласувани с него, заяви Десислава Атанасова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени