Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел проведе среща със заместник главния прокурор на САЩ

Майдел също така проведе срещи с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба

Българският евродепутат Ева Майдел проведе среща със заместник главния прокурор на САЩ Лиса Монако
Българският евродепутат Ева Майдел проведе среща със заместник главния прокурор на САЩ Лиса Монако Източник: ПП ГЕРБ

Българският евродепутат Ева Майдел проведе среща със заместник главния прокурор на САЩ Лиса Монако по време на Мюнхенската конференция по сигурност, съобщиха от пресцентъра на партията. По време на срещата двете обсъдиха нарастващата несигурност в света, военната и финансова помощ за Украйна, както и ролята на България и Европа в сложната геополитическа ситуация. 

 

Майдел също така проведе срещи с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба, държавният секретар по вътрешната сигурност на САЩ Алехандро Майоркас, с председателят на комисията по разузнаване в американския конгрес сенатор Марк Уорнър и други ключови партньори на България. 

 

Ева Майдел проведе среща с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба
Ева Майдел проведе среща с външния министър на Украйна Дмитро Кулеба Източник: ПП ГЕРБ

"Мюнхенската конференция по сигурност започна с трагичната новина за смъртта на Алексей Навални. Навални плати най-скъпата цена за неговата безусловна борба за демокрация. За пореден път ни става ясно: Путин няма да спре, докато не бъде спрян. Днес е по-важно от всякога да продължим да работим с нашите стратегически партньори, за да се противопоставим на този брутален и авторитарен режим" заяви Ева Майдел.

 

Тази година, Мюнхенската конференция по сигурност се провежда за 60ти път и по време на това юбилейно издание Ева Майдел също обяви нова инициатива в сферата на технологиите и геополитиката.

 

Инициативата е част от конкретните предложения обявени от Мюнхенската конференция и е подкрепена от  председателят й посланик Кристоф Хойсген както и от водещи лидери от цял свят включително естонския премиер Кая Калас, нобеловия лауреат Мария Реса, водещи академици от Харвард, Оксфорд и Бъркли, Ерик Шмидт и изпълнителните директори на най-големите тек компании в света.
 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени