Евродепутати от АЛДЕ бесни на Кирил Петков заради скандалните записи и замесването на фон дер Лайен

А евродепутатът Мориц Кьорнер от германската партия FDP (Free Democratic Party) излезе със специален пост в Twitter

Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен
Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен Източник: Пресцентър на МС

Евродепутати са бесни на Кирил Петков заради замесването на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в скандала със записите в България, направени по време на заседанието на Националния съвет на "Продължаваме промяната" и разпространени от Радостин Василев. Припомняме, че в тях Петков заявява, че е говорил с Урсула фон дер Лайен и тя обещала да помогне на България да влезе в еврозоната като се заобиколят правилата. 

 

По време на конгреса на АЛДЕ в Стокхолм евродепутати либерали са изказали възмущението си от Кирил Петков. А евродепутатът Мориц Кьорнер от германската партия FDP (Free Democratic Party) излезе със специален пост в Twitter.

 

"Твърди се, че Урсула фон дер Лайен тайно е обещала на преговарящите от българското правителство да приеме България в еврозоната, дори ако България не изпълни необходимите условия. Трагична грешка. Кризата на еврото 2.0 е последното нещо, от което се нуждаем в момента", написа Кьорнер.

 

 

Ден по-рано самата Европейска комисия излезе с позиция, която опровергава Кирил Петков. Правилата трябва да се спазват, категорична е Еврокомисията.

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени