Еврокомисарят Вархей: Всички партии в България да изпълнят ангажимента си, ГЕРБ вече показаха лидерство

Днес в Брюксел ще се състои среща на върха ЕС-Западни Балкани

Оливър Вархей
Оливър Вархей Източник: Twitter

"Молим настойчиво българският парламент и всички партии да изпълнят ангажимента си и да поставят предложението за РС Македония и Албания за одобрение в древния ред на парламента още днес." Това написа в профила си в Twitter еврокомисарят по разширяването Оливер Вархей.

 

 

Днес в Брюксел ще се състои среща на върха ЕС-Западни Балкани. В рамките на лидерската среща се очаква да бъдат обсъдени напредъкът в процеса на европейска интеграция. Кирил Петков отива на нея, за да каже, че българският парламент е виновен за отказа да бъде свалено ветото за разширяване на ЕС, въпреки че мнозинството от партиите в парламента категорично подкрепят подобно решение.

 

"Опозиционната партия ГЕРБ и Бойко Борисов вече показаха лидерство като сложиха предложението (на Френското председателство на ЕС) на масата. Необходимо е всички да сторят същото. ЕС трябва да се движи напред", завършва Верхай.

Още от "Политика"

Борисов в Нова Загора с мощна подкрепа за кандидат-кмета на партията Галя Захариева (НА ЖИВО)

Откакто 20 години е в политиката Атанасов няма победа, няма победа Корнелия Нинова. Нямаше да имат победа ПП, ако не бяха направили измамата с машините, заяви бившият премиер

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени