Фандъкова: Със сигурност решенията в служебния кабинет ще ги взима Главчев, а не Борисов

Тя си пожела да не се стига до касиране на кметските избори в София заради подадената в съда жалба на Ваня Григорова, с която оспори изборните резултати в столицата

Йорданка Фандъкова
Йорданка Фандъкова Източник: Пресцентър на ПП ГЕРБ

Пожелавам успех на г-н Главчев, той е много отговорен и диалогичен човек. Надявам се, че ще съумее да подготви изборите и да води държавата в този момент. Това заяви в сутрешния блок на NOVA бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

 

Според нея не е редно политическите опоненти на ГЕРБ и в частност ПП-ДБ да нападат още от сега Димитър Главчев, упреквайки го, че е партийна фигура. Фандъкова отбеляза, че президентът Радев така или иначе не е имал много богат избор, а с решението си да приеме поста на служебен премиер Главчев е предотвратил държавата да изпадне в хаос.

 

Бившият кмет на столицата каза още, че със сигурност Димитър Главчев ще взима решенията в служебния кабинет, а не Бойко Борисов, тъй като той е поел тази отговорност. Според бившият кмет на София няма нищо лошо, ако Главчев реши да потърси диалог с лидера на ГЕРБ.

 

По думите ѝ е и негово решение дали ще покани в служебния кабинет лица от ГЕРБ. Фандъкова подчерта, че всички в партията са доказани експерти в своите области.

 

На въпрос дали ставаме свидетели на сближаване на позициите на президента Румен Радев и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Фандъкова поясни, че не става дума за сближаване на позиции, а по-скоро двамата са принудени да работят заедно предвид сложната ситуация не само у нас, но и по света.

"Борисов е достатъчно отговорен в тази ситуация, за да прояви държавническите си качества и да работи с всеки", допълни Йорданка Фандъкова.

 

В заключение тя си пожела да не се стига до касиране на кметските избори в София заради подадената в съда жалба на Ваня Григорова, с която оспори изборните резултати в столицата.

 

Но нарушенията на местните избори определено будят съмнения, което кара хората да не излизат да гласуват, а това е голям проблем за нашата демокрация, каза още Фандъкова.

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени