Филип Попов, БСП: Българското правителство трябва да продължи преговорите с "Газпром"

Той повтори опорките на Нинова, че България не изнасяла оръжие за Украйна или Русия

Филип Попов, БСП
Филип Попов, БСП Източник: Zonanews

"Българското правителство трябва да продължи преговорите с "Газпром". По отношение компенсацията на цените на газ предлагаме да се обложат свръхпечалбите на енергийните дружества", това каза в "Твоят ден" по NOVA NEWS Филип Попов, председател на ПГ на БСП.

 

Като друга мярка социалистите предлагат намаляване ДДС за енергоносителите. "Това, че не ние сме нарушили договора, според Асен Василев, не означава, че не може да се продължат преговорите", смята Попов.

 

"Няма как да се постигне мир с калашник в ръка, изпратен от България. Ние многократно сме декларирали отношението си към тази война и подкрепата си за Украйна, но въоръжаването няма да промени хода на войната. Няма как да постигнем мир с въоръжаване на едната страна", заяви отново позицията на БСП Филип Попов

 

"Правим всичко възможно, отчитайки българския интерес, въоръжаването означава влизане в този конфликт. Абсурдно е да се твърди, че БСП действа в интерес на Русия, ние защитаваме интереса на българските граждани, които се опасяват от това, което може да се случи. България не изнася оръжие за Украйна или Русия", повтори вече разобличените като неверни опорки на Нинова.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени