Филип Попов: БСП няма да подкрепи правителство на "Има такъв народ"

Филип Попов изрази надежда, че третият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен от Радев на БСП

Филип Попов
Филип Попов Източник: NOVA NEWS
Вчерашната пресконференция, дадена от ИТН на практика затвърди нашата позиция да не се подкрепя правителство, предлоежно от тях. Не се предлагат никакви политики, няма диалог. Позицията ни остава същата и още по-втвърдена. Това каза в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS Филип Попов, член на НС на БСП и избран за народен представител. 
 
Партията на Слави Трифонов и лично той бяга от един демократичен начин за съставяне на правителство, притеснява ни начина на предлагане и състава на проектоправителството на ИТН, допълни Попов. Според него ИТН не предлагат адекватни политики, а работа на парче. "Давам пример - в образованието. Купуването на 1 млн. таблета - това не е нова идея. В системата на съдебната власт - закриване на спецсъда и спецпрокуратурата. Чудесно, но това не е реформа на съдебната власт. От 10 години няма нито един регресен иск срещу магистрати. Тук трябва да се носи и лична отговорност", каза Филип Попов.
 
Относно желанието да се отстрани главния прокурор и внасянето на искане от служебния министър Янаки Стоилов за това, Филип Попов смята, че има резон, а и това желание според него е генерирано от доста причини и е желано от доста български граждани. "След като главният прокурор разгласи СРС-та и данните, събрани с тях. Без значение за кого са били тези специални разузнавателни средства - дали за президента, дали за граждани. Особено когато се касе за висши държавници - това е удар срещу националната сигурност на страната", коментира Попов.
 
Според него продължава да се гласува емоционално, а не за предлагани политики, идеи, решения на проблеми и задачи. Филип Попов изрази надежда, че третият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен от Радев на БСП.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени