Филип Попов: Френското предложение за РСМ не е лошо, но БСП няма да го подкрепи

Трудно е да се даде прогноза за вота на недоверие, каза той

Филип Попов, БСП
Филип Попов, БСП Източник: Zonanews

Френското предложение за Северна Македония не е лошо, но БСП няма да го подкрепи. Това каза депутатът от БСП Филип Попов по NOVA. Ние искаме не само гаранции, а предварително изпълнение, да видим някакви стъпки от страна на Скопие преди България да се съгласи да започне преговорния процес за влизане на РСМ в Европейския съюз. 

 

Трудно е да се даде прогноза за вота на недоверие, но има надежда, че в крайна сметка и други народни представители от "Има такъв народ" ще поемат своята отговорност пред българите, коментира Попов.

 

"Математиката показва, че е възможно този кабинет да продължи в това издание на Народното събрание. Все още шест народни представители биха могли да променят своето мнение, да защитят бъдещето на България и да бъдат национално отговорни", смята той.

 

Попов коментира думите на държавния глава Румен Радев, който се обяви против политическото номадство. "Президентът странно има доста сходни тези и тезиси с Бойко Борисов, ГЕРБ и всички, които искат да свалят този кабинет. Тази коалиция се обедини срещу модела на управление, срещу който Радев протестира преди време", допълни той. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени