Филип Станев: Чудя се как ГЕРБ отново излизат като първа сила

По думите му Татяна Дончева трябва да свири на цигулка, а не да се занимава с политика

Филип Станев
Филип Станев Източник: БТА

Партията на Слави Трифонов не се доверява на социологическите прогнози, които поставят формацията извън първото място. Това каза в ефира на NOVA NEWS Филип Станев от ИТН. Той се зачуди как ГЕРБ отново излизат като първа политическа сила. Според него след "кюлчетата и шкафчетата" е странно как "пак някакви там хорица си гласуват за него (Борисов, бел.ред.). Той си го обяснявал с това, че в администрацията имало калинки и некомпетентни хора, които искат да си "върнат този, който ги е назначил".

 

ИТН отново изключва възможността за преговори с ГЕРБ и ДПС. Той обаче не даде категоричен отговор дали партията им затваря вратата за разговори с новата формация на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната".

 

"На мен Кирил Петков ми прилича на Джон Траволта. Те с Василев са симпатични като външност. Но не са открили топлата вода, техните идеи са приоритетите на страната", заяви той. По думите му, ако Петков е нарушил Конституцията, ставайки министър с двойно гражданство, то това би било възможно най-лошият пример за българите.


"Те са новата вълна в българската политика, ние също сме част от нея. Бяхме отворени докрай към работа с т. нар. партии на протеста. Кабинет не се състави заради внезапно проявили се изблици на несъстоятелност", смята той.

 

Според него е необичайно твърдението на Петков, че ще води разговори с ГЕРБ и ДПС, ако признаят за корупция.

"Няма как да бъде отворен диалогът с ГЕРБ и ДПС, те доведоха нещата до сегашното състояние. Трябва да видим как ще се разположи картата на политическия живот след изборите. Когато знаем точните числа и проценти, ще можем да кажем какво ще предприемем. Правителство на всяка цена означава, че е много важно да го има, а не че ще допуснем всякакви компромиси", заяви Станев.

 

За твърденията на Татяна Дончева, че зад ИТН стои Маджо, Станев заяви, че ако няма доказателства, всичко е само клюки и сплетничене. "И Маджо, и Роберто Баджо (бивш италиански футболен национал, бел. ред.) стоят зад нас. Хвърляш нещо в пространството и се почва. От там тръгват несериозните политически отношения", коментира с усмивка бившият депутат и подчерта, че за такива твърдения трябва да се дават доказателства. 


За спора с Татяна Дончева Станев каза, че никога повече няма да говори с нея. "Тя много добре свири на цигулка, може би трябваше да си се занимава с това. Поведението й е грозно, интригантства и сплетничи. На края на последния парламент тя беше изолирана от собствената си група. Защитиха я формално", коментира гостът.

 

Относно казуса с Петър Илиев Станев заяви, че той не може да е ключов за определяне на едно управление. "Ние стоим зад хората, с които искаме да работим. Да го оставим на личното му спокойствие, той преживя много. Да не гледаме в миналото", призова той.

 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени