Филип Станев: Петър Илиев никога не е предлаган и обсъждан като кандидат за премиер

Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости, призова той

Филип Станев
Филип Станев Източник: БТА

Депутатът от "Има такъв народ" Петър Илиев е бил номиниран единствено за правосъден министър и никога партията не е обсъждала или предлагала името му за кандидат за премиер. Това заяви Филип Станев, зам.-председател на ИТН и на парламентарната група пред БНР по повод на твърдения на Николай Хаджигенов от "Изправи сеБГ! Ние идваме!", както и на Христо Иванов от ДБ, че кандидатурата на Пламен Николов е била решена в последния момент преди ръководството на партията да отиде при президента в петък за връчването на мандата.

 

"Г-н Николов който, сега е номиниран за пемиер и дано да бъде избран, 12 дена преди да бъде представена публично тази кандидатура, той беше наясно, че ще се занимава с тази дейност. Прие я с удоволствие и огромна отговорност", обясни Станев и допълни, че подобно говорене обърквало целия процес и разговори.

 

"Крайно време е политиката в България да престане да се прави по битак тип начин. Ако ще изчегъртваме модела ГЕРБ, като го подменяме с друг модел в тази посока и ще го маскираме с това, че сме умни, красиви, че сме градската интелигенция, това е грешен подход. Да престанем да се делим на умни и красиви, на грозни и прости! Дайте да работим, че тази държава го е закъсала жестоко". 

 

Той посочи, че ИТН искат пряко да носят политическата отговорност, за да може да си понесат вината, в случай че не успеят да се справят. В предаването "Неделя 150" Филип Станев допълни: "Много скоро ще видите персоните в кабинета ни - професионалисти, хора с висок морал, склонни да носят отговорност. Представете си сега да кажем кабинета поименно, представете си какво ще стане в медийно отношение - всичко ще се разтури, ще започне едно жълто говорене, едно търсене под вола теле. В момента не трябва да се търси интрига, трябва да се действа практично".

 

"Служебни министри няма да са част от нашия кабинет. Целият състав вече е нареден", потвърди отново Станев. И допълни: "Три яйца прелетяха около мен на протеста. Имаше удари върху полицаите. Това е хубаво и здраво за демокрацията, но нека са по-възпитани. Една шепа, които бяха изпратени там, част от тях са с признаци на душевноболни".

 

Филип Станев увери, че ще има промени в структурата на МС: "Мислим в посока редукция". 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени