Фирми, близки до ПП, получават милиарди по проект на енергийното министерство

Това обявиха от ИТН на извънреден брифинг в Народното събрание

Министерство на енергетиката
Министерство на енергетиката Източник: Zonanews

"В момента се осъществява проекта "Захир", всички фирми, които ще получат финансиране за близки до ПП", обявиха от ИТН на извънреден брифинг в Народното събрание.

 

Според депутатите от партията, тече умишленото унищожение на комплекса в Стара Загора с въглищните ни централи и всичко това е свързано с водородната долина и фотоволтаичният проекта "Be Lien" и "Захир".

 

"Този проект е разработен от сегашния министър на енергетиката Румен Радев, когато бе част от ръководството на АИКБ. В момента се осъществява изпълнението на проекта "Захир", както стана ясно от министерството на иновациите и растежа и сега разполагаме със списък на всички фирми, които ще получат финансиране от ПВУ", обяви Павела Митова.

 

"Парите са милиарди и всички са разпределени за хора близки до ПП", твърди още Митова. Според ИТН, 132 млн. лв. ще отидат при Васил Велев – сегашният шеф на АИКБ, където е работил министъра на енергетиката Румен Радев и е разработвал проекта си.

Още от "Политика"

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

При избори 2 в 1 у нас по всяка вероятност националните теми ще вземат превес и може да изтласкат въпросите за европейските политики в периферията на кампанията, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени