Формулата на настоящото управление е изчерпана, заяви Тома Биков

Даваме им съвет да преформатират управлението, което не е адекватно на ситуацията, коментира Биков

Тома Биков
Тома Биков Източник: БНТ

Ние сме против всичко, което се случва в Украйна, тази война е факт и трябва да се взимат решения. Формулата на настоящето управление е изчерпана, тъй като позициите на "Демократична България" и "Има такъв народ" са несъвместими с БСП, "Продължаваме промяната" не са решили на коя страна са, заяви в БНТ зам.-председателят на ГЕРБ-СДС Тома Биков.

 

По думите му е недопустимо министърът на отбраната и министър-председателят в една такава ситуация да имат различни позиции.

 

"Няма да искаме министри и постове, ще дадем подкрепа на ПП, ако "Продължаваме промяната" са независими от БСП и някои влияния. Не сме водили разговори. Даваме им съвет да преформатират управлението, което не е адекватно на ситуацията", коментира Биков.

"Една от четирите партии в коалицията се обяви срещу санкциите, но не казва какво трябва да се направи, БСП предлага да излезем от Европейския съюз ли. България трябва да говори в един глас с Европа, а България говори на два гласа най-малко. България е в разклатено състояние, защото коалицията не взима ясно решение", допълни народният представител от ГЕРБ-СДС. Според него геополитическата ситуация е изключително сложна.

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени