Г-жа "Техноимпекс" не хареса коалиционното споразумение на "Продължаваме промяната"

Тя уточни, че ПП ще подпише коалиционно споразумение с всяка една от другите партии, които са коалиционни партньори

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БСП

"Абсурдно е да има Министерство на държавните предприятия, а трябва да има Министерство на икономиката и индустрията" Това заяви приватизаторката на външнотърговското дружество "Техноимпекс" Корнелия Нинова пред журналисти. Нинова обаче нито потвърди, нито отрече дали ще застане начело на новото министерство.

 

"Всички персонални въпроси за министри ще разгледаме по-късно с коалиционните партньори, а днес сме съсредоточени върху споразумението. Днес го получихме, разгледахме го в нашите експертни групи и имаме някои бележки по него", добави тя.

 

Има политическа воля за четиригодишен мандат, а на партиите остава да го постигнат, заяви Нинова. "До довечера продължаваме, за да изчистим политическото коалиционно споразумение. Министри и постове - след това. Докато всичко не е окончателно, не бихме искали да го коментираме", каза още лидерът на БСП.

 

Тя уточни, че ПП ще подпише коалиционно споразумение с всяка една от другите партии, които са коалиционни партньори. В коалиционното споразумение има предложение за структура на Министерския съвет, постове и структура.

 

Нинова на няколко пъти повтори, че персоналните въпроси първо ще бъдат обсъдени с коалиционните партньори и на Националния съвет на партията. Тогава ще бъдат обсъдени структурата на Министерския съвет и евентуалните министри в кабинета на "Продължаваме промяната".

 

Темата за зеления сертификат за влизане в Народното събрание не е била обсъждана по време на срещата с държавния глава.

Още от "Политика"

Военният министър Запрянов обеща допълнителни количества излишно въоръжение за Украйна

България ще продължи да подкрепя усилията на ЕС и НАТО за осигуряване на Украйна с цялата необходима техника с цел укрепване на отбранителите й способности, посочи той

Прочетете повече прочетете повече

Министър-председателят Димитър Главчев и премиерът на Косово Албин Курти обсъдиха разширяването на двустранното сътрудни

В хода на разговора премиерът Главчев увери госта, че България продължава да подкрепя европейската интеграция и евроатлантическа перспектива на Косово

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени