Гаджев: Конците на служебния кабинет ще дърпа единствено Главчев

Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС, председател на парламентарната комисия по отбрана

Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС
Христо Гаджев, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Конците на служебния кабинет ще дърпа единствено министър-председателят Димитър Главчев. Той си е сформирал този кабинет - на базата на личен опит и на базата на приемственост със сегашния кабинет. Това каза в ефира на NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

 

"Ако има двама души, които могат да бъдат възприети като близки до ГЕРБ, това са Главчев и Атанас Запряно. Ние още юни месец (миналата година, бел. ред.), когато беше назначен за зам.-министър (Атанас Запрянов, бел. ред.) сме заявили, че се ползва с нашата подкрепа и го припознаваме като наш зам.-министър. Така че да, ще носим отговорност и за него", допълни народният представител. Той подчерта, че министрите, свързани с ПП-ДБ, са шестима. 


"Имайки предвид все пак и много богатата експертиза на ген. Запрянов. Има един интересен момент в неговата биография - когато за пръв път бях в Националния университет по отбраната на САЩ видях неговата снимка в "стаята на славата" на университета във Вашингтон. Той е човек, който е не само голям експерт, но и международно признат от нашите съюзници", добави председателят на парламентарната комисия по отбрана. 

 

Според Гаджев назначението на главния секретар Живко Коцев, за което, по думите му, са настоявали от ПП-ДБ, все по-вече изглежда като политическо, а не експертно. Критиките от страна на ПП-ДБ към вътрешния министър Калин Стоянов започнали от 15 март тази година. "Ако знаеха за изборни нарушения, защо са мълчали", попита депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

На думите на ПП-ДБ, че "докато Пеевски управлява ГЕРБ, няма да влязат в коалиция с партията" Христо Гаджев отговори така: "Аз веднъж съм бил в кабинета на Кирил Петков в НС и вътре ме чакаше Делян Пеевски". Той отбеляза, че трите формации са работили заедно. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени