Ген. Съби Събев за вота на недоверие: Някой създава изкуствено напрежение в сферата на сигурността и отбраната

Очаквам министърът на отбраната да изрази експертно мнение на утрешния вот на недоверие и да обори всички обвинения, които се хвърлят от хората, които са го внесли, добави той

Ген. Съби Събев
Ген. Съби Събев Източник: Скрийншот/YouTube

"Някой създава изкуствено напрежение в сферата на сигурността и отбраната. Мотивите за вота на недоверие са неоснователни и несериозни", заяви в студиото на БНТ Съби Събев, генерал от резерва, първи военен представител на България в НАТО. По думите му въпросите, които се повдигат за слабостите в отбраната, са стечение на години.

 

"Така е и с модернизацията и превъоръжаването на българската армия", допълни Съби Събев. Той поясни, че е необходим сериозен дебат относно проблемите на отбраната. Съби Събев подчерта, че за да се достигне до извод и обвинения за чужди интереси е необходима сериозна аргументация.

 

"България е страна членка на НАТО и трябва да изгражда способности по определени стандарти. Очаквам министърът на отбраната да изрази експертно мнение на утрешния вот на недоверие и да обори всички обвинения, които се хвърлят от хората, които са го внесли", каза още Съби Събев.

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени