Георг Георгиев: Доволен съм, че ПП отказват коментари. Надявам се да обмислят позицията си

"Ще търсим не обединение между личности, а около приоритети. А именно отношението ни към войната в Украйна. Трябва да заемем категорична позиция" - казва той

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: NOVA NEWS

Ще търсим не обединение между личности, а около приоритети. А именно отношението ни към войната в Украйна, нашата геополитическа позиция и осъждането на руската агресия. Трябва да заемем категорична позиция. Това каза Георг Георгиев от ГЕРБ за "Твоят ден" по NOVA.

 

"Всяка медиаторска група ще бъде съставена от експерти, които ще следват приоритети в конкретната сфера. Контактът ще бъде търсен чрез партийните централи. Важна е легитимността на цялата комуникация чрез публичност. Хората трябва да виждат, да знаят и да чуват", посочи той. 

 

По думите му трябва социалната и енергийната криза да бъдат основни проблеми за решаване. "Всички партии ще бъдат поканени на разговори. Зримо е, че "Възраждане" не попадат в нашите естествени партньори заради диаметралното противоположните им позиции.

 

Да се вклиняват разделителни линии е набиване на клин във време, когато трябва да се обединим. На следващи избори едва ли ще има партия с по-добър резултат", смята Георгиев. И допълни, че Еврозоната е стабилност. 

 

"Относително доволен съм, че ПП отказват коментари. Надявам се да обмислят позицията си. ГЕРБ може да се обедини с партии, които отговарят на евроатлантическата ни ориентация. Това е ДБ и ПП. ДПС също има такива принципи", подчерта Георгиев. И уточни, че реформите не се базират на смяна на една личност.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени