Георг Георгиев към Настимир Ананиев: Трудно е моралът да идва от хора, които пет пъти са си сменяли партията

Осем американски щата и Великобритания разследват фирмата за криптоизмами, допълни депутатът от ГЕРБ

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Zonanews

"От един човек, който сме го виждали на паветата в пет различни формации, да говори за човек, който е бил три пъти премиер на България е несериозно. Настимир Ананиев, ако си спомняте тръгна от ДБГ, мина през Реформаторски блок, Волт, Мая Манолова и сега е в ПП. Човек, който е бил в пет различни формации в рамките на пет години, е седнал тук да ни говори за морал. Човек, който е бил съдружник с един от най-издирваните, предполагам че скоро ще стане такъв и в света за криптообвинеми", заяви по bTV народният представител от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев от ГЕРБ по повод Настимир Ананиев от ПП и съдружието му с шефа на Nexo Антони Тренчев.

 

Депутатът от ГЕРБ запита "кой мята калта", дали това са световните медии, "каскетите" от 8 американски щата, "каскетът" от Ню Йорк ли?", във връзка с думите на Ананиев, че разследването срещу криптобанката е "кал и каскети", визирайки главния прокурор на България Иван Гешев.

 

Георгиев припомни, че българската прокуратура работи с чуждестранни служби и отбеляза, че "свещената крава" и любим коалиционен партньор на ПП, ДБ са получили над 100 хиляди лева дарения от служители на фирмата Nexo. Георгиев призова Настимир Ананиев и останалите да отидат в Израел и да кажат, че всичко е измислица, след като стана ясно, че част от парите минавали през Nexo са финансирали терористичната организация Хамас.

 

Бившият външен министър припомни още, че най-даряваната партия ПП няма нито ред отчет за дарените си пари, които са над 1 милион лева. "От 18-годишен съм част от ГЕРБ. Аз не съм участвал с никой в обща фирма. Човек, който е бил партньор с четирима руски граждани, да говори срещу ГЕРБ и какви са, е нелепо", заяви още Георг по адрес на Настимир Ананиев.

 

"Цялата партия ПП е облачна и крипто. Тръгнаха от служебно правителство, а после се превърнаха в едни аватари, които продават на хората мечти. Всичко е една илюзия, няма ги танкерите с газ, няма нищо от това, което бяха заявили и обещали", допълни Георгиев. Той посочи, че Бойко Борисов няма проблем да се срещне с когото и да било, защото няма притеснения.

 

"Срещата трябва да се случи публично, като със сигурност няма да е пазарлък, както го правят от ПП. Надявам се, това което ще предложат колегите от БСП да е прозрачно", заяви Георгиев и добави, че шансовете за третия мандат са повече в сравнение с това ПП някога да бъдат честна партия.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени