Георг Георгиев: Няма сфера, която да е наред след "Промяната"

Бойко Рашков е разпънал чадър над кабинета на Кирил Петков

Георг Георгиев, МГЕРБ
Георг Георгиев, МГЕРБ Източник: Zonanews

"Оставеното от "Продължаваме промяната" не би могло да бъде преживяно – това се усеща от цените на горивата, на храната, на газа, на дървения материал. Няма сфера, която да е наред". Това коментира в "Лице в лице" по bTV председателят на младежката организация на ГЕРБ и бивш външен министър Георг Георгиев.

 

"От 1 октомври, евентуално, ще има технологични количества през интерконектора с Гърция. Това са тези, с които продухват тръбата. Това не означава пълноценни доставки", посочи той.

 

"Благодарение на ГЕРБ се строи интерконеткора с Гърция. Имаме интерконеткор със Сърбия и Румъния. Благодарение на ГЕРБ България стана фактор на картата на газопреносните доставки за Европа. Благодарение на Кирил Петков имаме едни обещани два танкера, разтоварени в Турция или Гърция, които отново чрез посредници се продават. Благодарение на Кирил Петков имаме фактури за 200 милиона", допълни Георгиев.

 

Според него целият останал газ, освен този от Азербайджан, е руски, но е закупен през посредници. "Защо година и половина институцията, която е длъжна да събира доказателства, да ги предава в прокуратурата, да следи за това дали има извършени престъпления – МВР, не го прави?",

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени