Георг Георгиев пред журналисти в НС: Това е най-контрапродуктивният парламент в историята

Предложението на Демократична България да се закрият специализирани звена и КПКОНПИ връщат над 3 млрд. лв. в ръцете на мафията

Георг Георгиев
Георг Георгиев

Този парламент ще се запомни с противоконституционните текстове в Изборния кодекс и мораториума, коментира народният представител от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. На финала на 45-тото Народно събрание той предупреди, че са направени законодателни промени, които по-скоро ограничават правата на гражданите.

"Партиите влязоха в парламента, за да изпълнят лични, партийни и корпоративни цели. Това ни подсказва и предложението на ДБ да се закрият специализирани звена и КПКОНПИ. Така се връщат над 3 млрд. лв. в ръцете на мафията, и то преди старта на кампанията. Да не забравяме - европейските институции стоят в основата на създаването на спецсъдилищата. Това ни препоръча ЕК през 2009 г. и то бе изпълнено. Това НС не произведе нищо полезно, дори напротив - отне ни права", добави той.

Георг Георгиев коментира и казуса с ЦИК "Партии, които се борят за абсолютно мнозинство, не можаха да излъчат кандидатури за ръководството на ЦИК. Една от партиите дори не предложи нито 1 юрист. Ясно се видя колко са неподготвени. Но пък и самият ИК го предполагаше, той се създаде за 1 нощ", каза той. Обърканите правила, които залага новият Изборен кодекс, приет от 45-ия парламент, ще доведат до проблеми. Партии, които се борят за абсолютно мнозинство, не можаха да излъчат кандидатури за ръководството на ЦИК.

 

"Те са знаели предварително, че не са способни да поемат властта. В НС липсва диалог по елементарни въпроси. Това е плашещо. Ако ние не си дадем сметка, че сме задължени да намерим път едни към други, то и следващото издание на парламента не би могло да се справи", заяви в кулоарите на парламента Георгиев.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени