Георг Георгиев разобличи Кирил Петков в поредна лъжа (ВИДЕО)

Оказа се, че Петков ползва всички реквизити на министър-председателя - НСО охрана, лимузини, съпровождащи джипове

Кирил Петков
Кирил Петков
Лидерът на МГЕРБ и бивш зам.външен министър Георг Георгиев излови в поредна лъжа министър-председателя Кирил Петков. Той се включи на живо от фоайето на т.н. "малко НДК", където се намира bTV. Поводът за това негово включване бе желанието му да зададе няколко въпроса на премиера относно неговите обещания, едно от които беше, че ще ходи пеша. 
 
"По същество това беше второто му обещание, защото първо той каза, че ще въведе зеления сертификат в МС, но това се отложи с 40 дни. Бихме искали сега да разберем дали така ще стане и с неговото ходене без специализиран транспорт и без охрана", заяви Георг Георгиев. 
 
"Първият ангажимент, който Вие поехте като новоизбран премиер на републиката бе, че ще ходите пеша. И никога не бихме поставили темата, ако очевидно за Вас тя не беше важна, защото Вие поехте ангажимента буквално в първите минути, след като станахте премиер-министър. Сега навън видяхме една малко по-различна действителност", зададе своя въпрос към Кирил Петков лидерът на МГЕРБ.
 
Вие дойдохте с всички реквизити, с които се ползва министър-председателят на държавата - охрана, автомобили със специален режим на движение. Какво с епромени от понеделник до момента, защо Вие не спазихте това ваше обещание, попита Георг Георгиев. 
 
Кирил Петков с охраната от НСО и лимузините
Кирил Петков с охраната от НСО и лимузините Източник: Facebook
Кирил Петков започна да усуква, че в понеделник е ходил пеша на работа и се е върнал пеша на работа. "Днешният ден, ако ми проследите деня - целият ден бях навън, пеша, докато..не,, даже разхождайки за някакъв период от време с децата си, но после трябваше да отида в МС, където трябваше да свършим доста важна работа, свързана с енергийните въпроси. Погледнах часовника и бях закъснял", в объркана скороговорка се опита да отговори Петков. 
 
А дали няма да стане, както стана и със зеления сертификат - да се отложи с 40 дни, попита Георг Георгиев. 
 
Кирил Петков каза, че дава шанс на хората в МС, но нямал вълшебна пръчица, за да случи нещата от днес за утре. "това е процес, заповедтта я подписах, вече е факт, сега даваме възможност на хората да се ваксинират, даваме възможност да се изгради пункт за тестване, за да стигнем до крайния факт. Тук не е въпрос да играеме на заповеди", отговори премиерът. 


 
След което се намеси НСО и избута председателя на МГЕРБ Георг Георгиев. 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени