Георг Георгиев: Стабилно управление без ГЕРБ не може да стане

В момента ИТН е токсичната партия

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: БНТ
В тази турбулентна ситуация, в която условни политически играчи разстроиха и политическата, и социалната, и икономическата среда в страната - тук визирам както президента, така и мандатоносителя - ние трябва да демонстрираме алтернативата, да покажем кои са лицата на експертизата и способните хора, които да преведат държавата през тази криза. Това заяви в "Денят започва" по БНТ Георг Георгиев, председател на младежката организация на ГЕРБ.
 
Въпреки мантрите, които месеци се налагаха - че ГЕРБ е токсична партия и трябва да се изолира, в момента виждаме че ИТН е в тази ситуация, смята Георгиев. "Бих бил по-предпазлив, когато се говори за изолация на ГЕРБ. В момента виждаме, че в ситуацията на токсична партия е "Има такъв народ" - всички техни партньори, всички тези, с които преговаряха и даваха високопарни очаквания за някакво невероятно правителство, в момента са техни най-яростни опоненти. И това е с една доста дългосрочна перспектива", коментира лидерът на МГЕРБ.
 
Видя се, че вдигнатият юмрук на президента в момента удря изключително тежко политическата ситуация в държавата, подчерта Георгиев. Според него, продължава да се натрупва напрежение, затова партиите трябва да надмогнат междуличностото. Защото, в крайна сметка представляват милиони български граждани, допълни Георгиев.
 
Той е категоричен, че стабилно управление без ГЕРБ не може да стане. Относно въпроса дали ГЕРБ ще подкрепят предложение за кабинет с третия мандат, Георгиев заяви: "Варианти не се предлагат, единственият е служебното правителство, за което няма нито една хипотеза да бъде определено като качествено, за да бъде подкрепено от нас".

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени