Георг Георгиев: Възпирането на агресора Русия е най-сигурният начин да се прекрати войната в Украйна

Легитимността на две Народни събрания е жертва на машините, заяви още той

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Zonanews

ГЕРБ е на тази позиция, откакто възникна конфликтът в Украйна. Русия нападна безпощадно една страна, която с нищо не е предизвикала агресията. Недопустимо е, когато една страна – Украйна, буквално трябва да се доказва правото си на съществуване, ние да не бъдем съпричастни и да не направим своя цивилизационен избор. Това каза по bTV депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев по приетото днес в парламента решение България да изпрати оръжие на Украйна.

 

Възпирането на агресиращата държава е най-сигурният начин да се прекрати конфликтът. В противен случай ти просто ще бъдеш премазан, както искат да стане противниците на изпращането на оръжие. Те казват – дайте да оставим Русия да прегази Украйна, заяви Георгиев.

 

Проектът на решение е твърде ясен и задава срокове. Разбира се, трябва да бъде направен анализ какво е възможно да се даде и да се пита Украйна какво ѝ необходимо. Но не можем в продължение на толкова време да стоим безучастно. Това ни праща в лагера на страни като Северна Корея и Сирия, които единствено застанаха на страната на Русия в ООН, подчерта депутатът от ГЕРБ.

 

По думите му машинното гласуване е причината за рекордно ниската избирателна активност на последните избори, затова от ГЕРБ искат връщане на хартиената бюлетина. "Легитимността на две Народни събрания е жертва на машините. Милиони хора не отидоха на урните по различни причини – дали поради страх да не се изложат пред урните, или поради това, че смятат, че машинният вот не дава реален резултат. Аз и милиони хора се съмняваме в сигурността на машинния вот. Не беше осигурен достъп до сърцето на машината, до нейния код", коментира Георг Георгиев.

 

ГЕРБ не стои на позиция машините да бъдат изцяло елиминирани. Ние казваме просто, че трябва да има право на избор дали да се гласува с машина или с хартиена бюлетина, каза още Георгиев.

 

 
 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени