Георги Ганев, ПП-ДБ: Не бих приел да бъда министър, не се смятам за достатъчно квалифициран, не съм добър мениджър

По думите му в сферата на публичните финанси ПП и ГЕРБ са постигнали съгласие по темата за 3% бюджетен дефицит

Георги Ганев
Георги Ганев Източник: Zonanews

"Не бих приел поначало да бъда министър, не се смятам за достатъчно квалифициран, не съм добър мениджър. Не се считам за подходящ. Имена на министри в рамките на групата на ПП не са били обсъждани. Не е изключено да се свика среща, на която да бъдем запознати с перспективите пред кабинет с мандат на ПП-ДБ", заяви по NOVA NEWS депутатът от ПП-ДБ Георги Ганев. 

 

Това, че правителството отказва да се ангажира с решение за постигане на 3% дефицит, е признак за нежелание за формулиране на политическа воля. Това е бюджет, който изразява политиката на президента, добави той. 

 

Според него всички ставки на ДДС трябва да са 20% без изключение. Включително тази за туроператорските пакети.

"Новоемитираният дълг няма да бъде нужен, ако се намали дефицитът с няколко милиарда лева. Тегленето на дълг миналият септември беше излишно. Към емитирането на нов дълг трябва да се подхожда крайно предпазливо. 6,4% дефицит ще е сериозна преграда на желанието ни за влизане в еврозоната", подчерта депутатът. 

 

Георги Ганев уточни, че е по-добре, ако няма шанс да се случат някои проекти по ПВУ, по-добре да не се бюджетират - пример са част от вложенията в пътностроителни обекти, както и разходите за издръжка.

 

По думите му в сферата на публичните финанси ПП и ГЕРБ са постигнали съгласие по темата за 3% бюджетен дефицит.

 

"По-скоро сме склонни да търсим резерви в намаляване на предвидени разходи. Прибиране на по-голям процент държавни предприятия е възможен приход, такъв са и изтичането на преференциални акцизи за потребители. Ценностните различия са важни, но дали ще са голяма пречка или не, предстои да видим. Може да са сериозна, но непреодолима пречка. При толкова опити, в които се разбира, че без никоя от двете партии не може да се управлява, би следвало да се преодолеят пречките", смята Ганев. И допълни, че по-голям дивидент може да дойде от печалбите на дъщерните дружества на БЕХ.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев: Пожарите на територията на България за овладени, приемаме програмата за компенсиране на пострадалите

Предвижда се подкрепа също за хората, които не са регистрирани като земеделци, но са загубили домашните си животни заради пожара

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов: Трябва да се върнем към корените на демокрацията

Относно скандалът между президентството и МВнР относно назначаването на Николай Ненчев като посланик на България в Украйна Борисов заяви, че не вижда нищо лошо в това и го нарече просто "институционален спор"

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски изпрати в МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за корупцията в Агенция "Митници"

Шумният скандал е свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция "Митници" и участието на висши държавни служители, протежета на "Продължаваме Промяната", политици от ПП-ДБ и контрабандисти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени