Георги Гергов: БСП пада като отвес, Корнелия ще е председател, докато тя иска

Симпатични млади хора, но нищо не направиха, каза той за Петков и Василев

Георги Гергов
Георги Гергов Източник: NOVA NEWS

БСП пада като отвес в момента заради вземането на този мандат. Защо трябваше да го вземаме този трети мандат? За да направим ПР на Корнелия. Това каза в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS бившият председател на БСП-Пловдив Георги Гергов.

 

Щеше да има актуализация на бюджета и без това. Бюджетът говори, че пари има - служебното правителство не отрича, че Бойко борисов е оставил пари. Предишното правителство не е срутило държавата, оставило е пари. 

 

На въпрос какви ще са изборните резултати на БСП, Гергов каза, че няма как да се случи БСП да е първа. "Няма как да се случи заради това, което става в партията - административното налагане на водачите на листи, прогонването на хора", каза Георги Гергов.

 

Корнелия Нинова така успя да моделира устава, че тя ще си стои докогато тя си иска. "Но въпросът е докога ще се стопяваме. Дадохме предишния път около 900 000 гласа за Радев. Сега не смятам, че това ще се случи. В Пловдив област имахме 7 депутати, когато аз бях председател, сега са 3. Как е възможно - та ние сега може и двама депутати да имаме след тези избори", коментира той. 

 

Николай Копринков беше партиен секретар в община Марица. Хората не познават Румен Радев, правили сме кампания с него, кампанията му я открихме в Пловдив на Амфитеатъра, първото му събитие 2016 г. беше в Сопот - при него компромиси няма. "Все някога ще се разбере къде са се разминали Радев и Корнелия. Нещо не е изпълнено, нещо не е направено. Ще поживеем и ще видим. Румен Радев няма да се откаже от левите хора, но от партията - не знам", коментира Гергов. 

 

На въпрос как ще коментира казаното от Емил Георгиев от "Екогласност", че хора от президентската администрация са искали да кпят партията му, Гергов се опита да защити Румен Радев. "Не е възможно това да е направено от Копринков, не смятам, че той се е занимавал с това да прави нова партия", адвокатстваше бившият свинар на президентският секретар, за когото със сигурност се знае, че е основният двигател на партията на Кирил Петков и Асен Василев. 
 
Вие смятате ли, че един проект между Кирил Петков и Асен Василев ще свърши повече работа, отколкото от БСП в този момент, попита го водещият. "Симпатични млади хора, но нищо не направиха. Какво направиха за ББР? Блокираха ли банката - блокираха я, това не беше правилен ход. Второ, какво с еслучва с електромобилите - някакви албанци. Във ВМЗ-Сопот - смениха борда и дотам" каза Гергов своето мнение за "постиженията" на Петков и Василев като служебни министри.

 

"Трябва да се говори с факти - този министър каза ли, че преди десет дни "Газпром" е превела авансово за две години напред 800 млн. за газа. Не съм адвокат на Бойко Борисов, това са реалности. Обичам да говоря с факти - 800 млн. преведени вече при вложени 1,2 млрд. за газопровода. Това са си заслуги на Бойко Борисов. За какво ще го чегъртат?", възмути се Георги Гергов.

 

Повтаря се ситуацията отпреди 25 години с цените. Повтаря се и ситуацията с Петър Стоянов - Радев изобщо не е сигурен. Той и Петьо беше много сигурен и загуби, прогнозира бившият председател на БСП-Пловдив. 

Компромисът има цена - не може да чакаме 30 млрд. от ЕС и да не могат да се направят документите там и да вземем парите, заключи Гергов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени