Георги Кадиев: С ИТН трябва да разделим властта така, както ловците делят прасето

Ако на Слави Асен Василев му е много ляв, то ние сме ултралеви, каза още Кадиев

Георги Кадиев
Георги Кадиев Източник: Zonanews

"Аз не съм ловец, но ми разказаха за един обичай при ловците. Когато убият прасе, ловецът, който го е учил, взема главата, но после всички, които са гонили това прасе, си делят заедно прасето и всеки взема неговата си част. Ако са десет души, примерно по една десета. ИТН убиха прасето, взеха главата и някак си поискаха да вземат и цялото тяло. Не става така. Има някаква народна мъдрост. Трябва да има партньорство", каза пред БНР лидерът на партия "Нормална държава" и депутат от БСП Георги Кадиев.

 

Според него трябва да има многостранно споразумение между партиите, подкрепящи правителството, с определен времеви хоризонт и ясна програма. "За мен е лош вариант правителството да мине само и единствено заради излизането на някоя партия от залата", каза още той.

 

"Това не е коалиционно споразумение, то не разпределя някакви порции на властта, не създава формула 3:5:8 или каквото и да е, но разпределя задачите, които трябва да се изпълнят, може би някакъв времеви хоризонт, и партиите, които го подкрепят", коментира още Георги Кадиев.

 

Кадиев смята, че партиите са готови "психически за такова нещо, не зависимо, че не е лесно и за тях", но голямото решение е на ИТН. По думите му те трябва да решат искат ли партньори, с които да подпишат споразумения, или плаващи мнозинства, което означава нестабилност за страната.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени