Георги Марков: Новият анти-ГЕРБ фронт ще вкара България в национална катастрофа

Ще имаме правителство на победените, добави той

Георги Марков
Георги Марков Източник: ПП ГЕРБ

Не е много ясно какво се случи миналата неделя. В своята юбилейна година - 20 г. на Бойко Борисов в политиката, той е абсолютен европейски шампион - с една победа повече от Меркел и Рюте. Тази неделя никой не поздрави Борисов. Това заяви по телефона в ефира на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков.

"Борисов Сульо и Пульо го наричат "ламя". За съжаление българската избирателна система не е като гръцката, те са хитри хора и искат да има стабилност", каза още Марков, коментирайки особеността на избирателната система в Гърция, която добавя депутати служебно на спечелилата партия. 


Марков добави, че Борисов няма право да разговаря дори с тези хора, визирайки метежниците от миналото лято. "Тези с ковчезите и този с килимявката, който плаши внуците му и разпъваше черните чаршафи пред къщата му в Банкя. във вторник се чухме и му казах - "Приятелю, Орбан чака осем години комунистите да съсипят Унгария, а тези ще съсипят България за осем месеца", гневно предрече той.

 

Птичка е кацнала на рамото на Слави Трифонов. Никога в българската история не се е случвало зад един кандидат за министър-председател, мисля, че той ще е кандидат, защото е европейска практика лидерът да поеме отговорност, да има зад гърба си 165, макар и победени, депутати. За трети път в България победени ще управляват страната. При мандата на Беров се създаде паралелната държава, при мандата на Орешарски ни спряха еврофондовете. Ще ни вкарат в национална катастрофа, от която пак Борисов ще трябва да ни спасява, посочи той.

 

Проблемът, че Борисов не може да управлява, е в избирателния закон на БСП, с нисък праг за влизане, който води до раздробен парламент и обрича България на коалиции в коалиции, които се разпадат, допълни още Марков. Според него навлизаме в партийно-политическа криза, защото имаме парламент, в който присъстват партии, за които не са гласували над 50 % от българските избиратели. Партията на негласувалите е по-голяма от всички останали. Ще имаме правителство на победените, каза още Георги Марков.

Още от "Политика"

МС: България не признава резултатите от изборите, проведени в незаконно окупираните територии на Украйна

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право

Прочетете повече прочетете повече

Социолог: ГЕРБ-СДС може да си позволи да играе на ръба на скалата

Защо започнаха преговорите от дамския екип? Ако си спомняте, през 2014 г. Борисов имаше същата стратегия при разговорите с Реформаторския блок. Той показа, че търси консунсус и конструктивност, добави Димитър Ганев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени