Георги Марков: Новият анти-ГЕРБ фронт ще вкара България в национална катастрофа

Ще имаме правителство на победените, добави той

Георги Марков
Георги Марков Източник: ПП ГЕРБ

Не е много ясно какво се случи миналата неделя. В своята юбилейна година - 20 г. на Бойко Борисов в политиката, той е абсолютен европейски шампион - с една победа повече от Меркел и Рюте. Тази неделя никой не поздрави Борисов. Това заяви по телефона в ефира на "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ бившият депутат от ГЕРБ Георги Марков.

"Борисов Сульо и Пульо го наричат "ламя". За съжаление българската избирателна система не е като гръцката, те са хитри хора и искат да има стабилност", каза още Марков, коментирайки особеността на избирателната система в Гърция, която добавя депутати служебно на спечелилата партия. 


Марков добави, че Борисов няма право да разговаря дори с тези хора, визирайки метежниците от миналото лято. "Тези с ковчезите и този с килимявката, който плаши внуците му и разпъваше черните чаршафи пред къщата му в Банкя. във вторник се чухме и му казах - "Приятелю, Орбан чака осем години комунистите да съсипят Унгария, а тези ще съсипят България за осем месеца", гневно предрече той.

 

Птичка е кацнала на рамото на Слави Трифонов. Никога в българската история не се е случвало зад един кандидат за министър-председател, мисля, че той ще е кандидат, защото е европейска практика лидерът да поеме отговорност, да има зад гърба си 165, макар и победени, депутати. За трети път в България победени ще управляват страната. При мандата на Беров се създаде паралелната държава, при мандата на Орешарски ни спряха еврофондовете. Ще ни вкарат в национална катастрофа, от която пак Борисов ще трябва да ни спасява, посочи той.

 

Проблемът, че Борисов не може да управлява, е в избирателния закон на БСП, с нисък праг за влизане, който води до раздробен парламент и обрича България на коалиции в коалиции, които се разпадат, допълни още Марков. Според него навлизаме в партийно-политическа криза, защото имаме парламент, в който присъстват партии, за които не са гласували над 50 % от българските избиратели. Партията на негласувалите е по-голяма от всички останали. Ще имаме правителство на победените, каза още Георги Марков.

Още от "Политика"

Борисов предаде властта, изненадващо похвали Радев за подбора на служебния кабинет

"Основната цел пред кабинета сега е да организира честни и прозрачни избори. По начина, по който го направихме ние - видно и от доклада на ОССЕ", каза още Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени