Георги Марков: Победата на Борисов е уникална и заради джипката – символ на промяната

Марков коментира решението на Борисов да се откаже от депутатското място като силен политически ход

Георги Марков
Георги Марков Източник: bTV

Победата на Бойко Борисов е уникална поради две причини – едната е заради джипката, която стана символ на промяната в България, а втората – невероятната му международна дейност", каза в предаването "Тази сутрин" по bTV бившият конституционен съдия и народен представител от ГЕРБ в 44-то НС Георги Марков. По думите му Борисов е ветеран и абсолютен европейски шампион по победи – с един мандат повече от Ангела Меркел и Виктор Орбан. Той определи Борисов и като "старейшината на ЕНП".

 

Марков коментира решението на Борисов да се откаже от депутатското място като силен политически ход. "Не може да си возил на джипката Камерън и Орбан, да си ученик на Меркел и да седнеш с Бабикян в един парламент, и да слушаш лудостите на Мая Манолова", каза той иронично. Той разкри, че вече се е чувал с Бойко Борисов след парламентарния вот. "Казах му Виктор Орбан чакаше осем години унгарските комунисти да продадат държавата, а ти, приятелю, ще чакаш най-много осем месеца. Не ги бива за нищо, смешни са, нямат подкрепа. България трябва да мине през това и ти да се върнеш на бял кон", каза бившият конституционен съдия.

 

Марков също така добави, че Борисов на практика ще управлява още две години, тъй като България освен парламентарна република е и с местно самоуправление. "По места Борисов продължава да управлява цели 5 млн. българи. Той управлява цялата страна. Продължава международната си дейност като ветеран в ЕНП, а конфигурацията да я решават тези победените".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени