Георги Николов от магазини "Лидл България" оглави Агенцията по обществени поръчки

Любител е на моторните спортове

Георги Николов, бивш директор в Лидл, назначен за шеф на Агенцията за обществени поръчки
Георги Николов, бивш директор в Лидл, назначен за шеф на Агенцията за обществени поръчки Източник: Лидл България
Дългогодишният мениджър в хранителната верига "Лидл" Георги Николов е новият изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки (АОП), съобщиха от Министерството на финансите. Вицепремиерът по еврофондовете Асен Василев е назначил Николов на мястото на Миглена Павлова, която освобождава поста по лични причини.
 
Николов започва в ресор "Експанзия" в магазини "Лидл България" – той е един от хората, натоварени със задачата да открият най-добрите локации, на които в последствие да построят първите магазини Lidl в България. След това е отговарял за изготвяне на документи и участие в тръжни процедури, което според ведомството на Асен Йорданов е достатъчен опит в областта на обществените поръчки.
 
Николов е завършил магистърската си степен по специалност "Международни икономически отношения" в Университета "Леополд Франценс" в австрийския град Инсбрук. Любител е на моторните спортове. Владее английски, немски и руски език.
 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени