Георги Панайотов: Денацификация на Украйна е нелепа цел, президентът на страната е евреин

Биолаборатории е имало и в България, които са били закрити преди 7-8 години, разкри бившият министър на отбраната

Георги Панайотов
Георги Панайотов Източник: МВнР
"Лавров потвърди, че няма да има ядрена война. Ние се радваме на неговия оптимизъм. Но е факт, че от Кремъл дойдоха такива заплахи. Това е психологическа война, всява се страх, ужас и паника, за да се смаже моралът на противника. Поради същата причина се изпращат войници от Чечня, известни с жестоки методи на водене на бойни действия", това каза в "Денят на живо" по БНТ бившият министър на отбраната Георги Панайотов.
 
Относно новините, че Русия напуска Съвета на Европа и е открила биолаборатории на територията на Украйна, в които се е експериментирало с проби от коронавирус на прилепи и са провеждани изследвания за антракс, бившият военен министър заяви, че подобни лаборатории е имало и в България, които са били закрити преди 7-8 години, и тази информация той има не като част от Министерство на отбраната, а от обща култура.
 
"Информацията за лаборатории в Украйна бе изнесена в Конгреса на САЩ и те се опасяваха, че може да попадне в ръцете на Русия", добави той. "Силно се надявам да не се случат апокалиптични сценарии с ядрено или биологично оръжие", каза още Георги Панайотов.
 
"От срещата в Анталия хубаво бе, че Украйна и Русия седнаха на масата за преговори. Лошото е, че положителен резултат няма. Дмитро Кулеба каза, че няма да се предадат, което показва, че това е народ, който защитава родината си, това е доказателство, че те са сплотени и съществуват, не както някои твърдят, че украинци няма", каза още той.
 
"Думите на Лавров бяха, че нямат намерение да нападат други държави и не са нападнали Украйна, което е твърдение, което подлежи на тълкуване", добави Панайотов. "Денацификация на Украйна е нелепа цел, президентът на страната е евреин, Украйна е инкриминирала антисемитизма в своето законодателство", подчерта той. Според него обвиненията в нацизъм могат да бъдат двупосочни.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени