Георги Свиленски: Нинова ще регистрира БСП за вота, Националният съвет не може да я изключи, само конгрес

Не мога да приема морален съдник на моето поведение да бъде Атанас Зафиров, казва депутатът от БСП

Георги Свиленски
Георги Свиленски Източник: Zonanews

Корнелия Нинова ще регистрира БСП за изборите на 27 октомври, Националният съвет не може да я изключи, само конгрес, заяви в ефира на БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски. Вчера пленумът изключи Корнелия Нинова, подалия оставка председател на партията, него, Иван Ченчев и Крум Дончев от БСП. Нинова трябва да бъде депутат, БСП няма по-добър парламентарист в момента от нея, каза по-късно в ефира на NOVA Свиленски.

 

И пред двете национални телевизии Свиленски показа регистъра на Софийския градски съд за политическите партии, където за представляващ БСП е посочена Корнелия Петрова Нинова.

 

"Със 105 гласа нямаше как да ни изключи Националният съвет. Това решение беше взето без кворум. На три пъти беше заявена проверка на кворума, Кристиан Вигенин отказа", заяви Свиленски в предаването "Денят започва".

 

В Националния съвет имаше 70 човека, имаше полиция, имаше охранителна фирма - това са факти, посочи той. 20 години съм член на Националния съвет, никога на "Позитано" 20 не е имало полиция, каза Свиленски.

 

Румен Радев създаде две партии, за да се противопоставя на БСП, каза още депутатът от БСП. "Не мога да приема морален съдник на моето поведение да бъде Атанас Зафиров. Няма да позволя хора самонастанили се да дават оценка. За първи път видях полиция на "Позитано", която не пуска социалисти.

 

За първи път виждам вътре да има охранителна фирма", добави Свиленски. По думите му вчера Корнелия Нинова е внесла точка за свикване на Конгрес. "Виждаме в тези хора страх от Конгреса", каза още той.

 

Относно лявото обединение за предстоящите избори, Свиленски коментира: "Казва Зафиров - ще се включат 20 партии. Той не е наясно кои са му коалиционните партньори. Няма коалиционно споразумение".

 

Георги Свиленски показа решение на съда, според което Корнелия Нинова е председател на партията. "Няма да ни видите да се редим на опашка, за да се регистрираме за предстоящите избори. Има време", допълни още той.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедствия

В срещата участваха вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова, министрите на регионалното развитие и благоустройството, на вътрешните работи, на земеделието и храните, на околната среда и водите, на енергетиката, на икономиката и индустрията

Прочетете повече прочетете повече

Атлантическият съвет: Трагедията със загиналите пилоти е резултат от евтиния политически ПР на Радев

От АСБ искат оставките на адмирал Емил Ефтимов – началник на отбраната, генерал-майор Димитър Петров – командир на Военновъздушните сили ибригаден генерал Николай Русев - командир на Трета авиационна база

Прочетете повече прочетете повече

Шестима министри ще обсъдят с ЦИК предложенията на кабинета за по-голяма прозрачност на изборите

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване (ТУМГ), като се добави и софтуерът за параметризация и съответствието на флаш-паметите

Прочетете повече прочетете повече

Румен Гайтански отказа на Доган: Няма да участвам в изборите нито сега, нито в бъдеще

Коментарът на Гайтански, който в момента е в следствения арест, е по повод новина на БНР, че ще бъде номиниран за кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган – "Алианс за права и свободи" в Сливенски избирателен район

Прочетете повече прочетете повече

Камелия Нейкова: Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК

Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе техните решения

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени