Георги Свиленски: Радев държи мандата, за да продължи служебното му правителство да реализира корупционни сделки

Интерсно е да се припомни, когато Свиленски говори за корупция, че той беше част от борда на скандално известната общинска фирма "Софийски имоти"

Георги Свиленски, БСП
Георги Свиленски, БСП Източник: Zonanews

"Господин Радев си държи мандата и чувам за 2 юни. Какво ще се случи тогава - не знам. За да управлява служебния му кабинет. За да могат да си реализират корупционните сделки, които не са спрели да ги правят откакто са назначени". Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски. 

 

Интерсно е да се припомни, когато Свиленски говори за корупция, че той беше част от борда на скандално известната общинска фирма "Софийски имоти".

 

Георги Свиленски в Борда на скандалната общинска фирма Софийски имоти
Георги Свиленски в Борда на скандалната общинска фирма Софийски имоти

По отношение на преговорите за кабинет, Свиленски каза пред БНТ, че това правителство, което ще се сформира ще има две задачи - да спаси Бойко Борисов и ПП-ДБ да вземат позиции, за да продължат упражняването на властта си. 

 

БСП не се меси в работата на Висшия съдебен съвет и е първата партия, която е поискала оставката на главния прокурор Иван Гешев, изтъкна той в коментар за приетите от парламента промени в НПК и механизма за контрол на главния прокурор.

 

"Промените в НПК сме ги обсъждали и какво беше гласувано днес. Тримата големи - главния прокурор и шефовете на ВАС и ВКС - защо двамата големи ги освобождават със 17 гласа, а главния прокурор - с 13 гласа. Не мога да кажа и аз оставам учуден. Защо не беше и тримата със 17 или и тримата с 13 гласа. Притеснява ме разделението. Правим закон вероятно анти-главен прокурор, който със сигурност не е закон, който ще промени съдебната система", каза Георги Свиленски.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени