Георги Свиленски: Служебното правителство започва с показни чистки и реваншизъм срещу членове на БСП

На пресконференцията бе съобщено за уволнението на Гергана Алексова като зам.-директор на НКЖИ, която е и член на БСП

Георги Свиленски
Георги Свиленски Източник: Zonanews

Служебното правителство започва с чистки, реваншизъм и показно срещу членове на БСП. Няма да позволим успехите, постиженията на управлението да бъдат неглижирани, унищожавани само и само БСП да бъде използвана, унижена и да отиде на изборите с петно. Това заяви Георги Свиленски от БСП на пресконференция пред журналисти, на която бе съобщено за уволнението на Гергана Алексова като зам.-директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ), която е и член на партията.

 

Уволненията не са случайни и много добре се знае кой представител в коя партия членува. Проблемът е, че се правят неаргументирано, добави той. "Срещу БСП се води целенасочена атака", убеден е Георги Свиленски, който обеща да информират медиите за всеки един такъв случай. Ще стане ясно на българското общество какво е отношението на президентството срещу тези хора, които са гласували в подкрепа за тях. Гергана Алексова е гласувала за Румен Радев и Илияна Йотова, разнасяла е плакатите им, за да може сега тези хора да й кажат, че е непотребен кадър", подчерта той.

 

По думите му служебният кабинет трябва да върне стабилността, да гарантира енергийните доставки, да осигури справянето с ковид кризата. Държавата не е в някаква нестабилност и пред апокалипсис, както се опитват да внушават от президентството, изтъкна Свиленски.

 

Според него е станало ясно какво е направило досегашното управление, в какво състояние оставя държавата и какво предстои да свърши служебното правителство. Внушенията, че има хаос, нестабилност, че едва ли не служебният кабинет трябва да възстановява - са неоснователни. Уволняването на зам. генералния директор на НКЖИ как точно се справя с ковид кризата, пита Свиленски.

 

БСП даде всичко от себе си Румен Радев и Илияна Йотова да станат съответно президент и вицепрезидент. Сега вече знаете кой пие шампанско за това, че заместник генералният директор на НКЖИ е освободен, отсече той.

 

В петък Националният съвет на БСП ще се проведе и ще даде старт на предизборната кампания на бившите комунисти. Свиленски заяви, че няма информация дали ще бъдат наложени санкции на членовете на БСП, станали служебни министри, но всеки един член на Националния съвет трябва да участва, да бъде съпричастен, да бъде лидер в предизборната кампания, подчерта Свиленски.

 

Националният съвет ще обсъди как служебните министри от БСП ще се включат в подкрепа на партията за изборите. Свиленски лично иска да види как червените служебни министри ще раздават листовки пред шатрата на социалистите за изборите. Ако не се включат в предизборната кампания, значи работят против партията, категоричен бе Свиленски.

 

БСП ще проведат изборите, ще си направят листите, ще отидат при хората. "Трябва да се работи за спечелването на изборите и твоята партия да се представи достойно и да влезе във властта", заяви и Борислав Гуцанов.

Въпреки влошените отношения между БСП и президентството, Свиленски увери, че няма напрежение между социалистите и Румен Радев. Нека да не се занимават с БСП в следващите два месеца, призова той служебното правителство.

Още от "Политика"

ГЕРБ на срещата с КНСБ: Част от кризите в България не са вносни, а домашни, резултат са от политиката на определени парт

Прогнозата ми е, че или войната в Украйна ще приключи бързо с много големи неприятни ефекти, или ще продължи дълго, добави Томислав Дончев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени