ГЕРБ: Българските граждани обедняват прогресивно, засегнати са най-уязвимите групи - пенсионери и хората с минимални доходи

Управляващите дължат отговор на гражданите къде са парите им, заяви той

Александър Иванов, ГЕРБ
Александър Иванов, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Управляващите си гласуваха 10 дни ваканция в тази криза. При тази инфлация, в която българските граждани в неделя ще посрещнат Великден с двойна цена на яйцата и козунаците. От 4 месеца те мрънкат и анализират. Част от българските граждани искаха промяна. За съжаление, сега всички български граждани ще посрещнат светлия християнски празник с двойна инфлация, каквато не е имало десетки години", коментира народният представител от ГЕРБ Александър Иванов в Bulgaria ON AIR.

 

Той добави, че управляващите трябва да обяснят защо няма компенсации за бизнеса и българските граждани. По думите му е редно да изпратим военна помощ на Украйна, защото там има война и има окупация на една страна спрямо друга, а ние трябва да вземем страната на по-слабия. 

 

"Преди войната в Украйна, която със сигурност е много важна, пропускаме това нищоправене, което доведе до криза и инфлация: анализи, анализи, анализи. Продъниха ушите на българските граждани за анализи. Управляващите продъниха ушите на гражданите по време на кампанията, а и до ден днешен, че в България имало корупция и се крадяло. Само да ги попитам: Когато ГЕРБ не е на власт една година, намериха ли някакви пари, които да се увеличат в хазната? Не", изтъкна Иванов.

 

Той попита къде са парите на българските граждани и подчерта, че са отишли някъде през някой меморандум. Депутатът заяви, че управляващите дължат отговор на българските граждани къде отидоха техните обещания и къде са средствата им.

 

"Българските граждани обедняват прогресивно. За съжаление са засегнати най-уязвимите групи - българските пенсионери и хората с минимални доходи. Преди 2 години, когато приехме намаляване на ДДС за ресторантьорския бизнес, ние го направихме с ясна цел. За съжаление, намалението на ДДС не води до по-евтини сметки. Големият ефект, който тогава се целеше и се постигна от управлението на ГЕРБ е, че запазихме ресторантьорския бизнес да работи", поясни Иванов. 

 

 

 

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени