ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Александър Иванов и Тома Биков
Александър Иванов и Тома Биков Източник: Facebook

Бившите депутати от ГЕРБ Алекс Иванов, Тома Биков и Жечо Станков отново са в драгоманското село Ялботина, където се намира адреса на фирмата на Румен Спецов, с въпроси за финансовата измама с прехвърлянето на 1,5 млн. лева от сегашния шеф на НАП на "сламен човек" и защо една седмица Бойко Рашков не дава обяснение кой е заплашвал скандалния шеф на НАП.

Преди шест месеца зададохме въпроса той дали е знаел, освобождавайки се от една своя фирма, че тя дължи 1,5 млн. на хазната. Получихме отговор в последния ден от бившия вече финансов министър Асен Василев, в който пише, че г-н Спецов е продал фирмата един месец, след като вече е знаел, че има задължения от 1,5 млн. Продал е фирмата на лицето, което последният му адрес по регистрация е това място, на което се намираме. Идваме тук втори път, за да Ви покажем това място и на вас. Тези 1,5 млн. висят като несъбираеми вземания", каза Александър Иванов. 

 

И добави, че Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

 

"Ние се притесняваме, че новият собственик на тази фирма, сега е почнал да си търси отговорите от Спецов или може би да му иска 1,5 млн. Важно е Рашков да отговори, защо полицията спи и не е намерила лицето, което заплашва Румен Спецов. Кой е заплашвал Спецов и защо? Както за един ден откриха заплашващия Ива Митева, сега една седмица-нищо. Рашков да отговори защо МВР спи?", попитаха те. 

 

Бившият енергиен министър Жечо Станков каза, че цената на ел.енергията е скочила 3 пъти в сравнение със септември миналата година. "Това е ограбване на българския бизнес, българските граждани, на българските местни власти. Рашков не да продължи с ПР-акциите в борсата и КЕВР, а да влезе в Министерството на енергетиката", каза той.

 

Според Тома Биков Рашков си затваря очите за редица престъпления. "Но е намерил време да разследва кой е допуснал Борисов на новостроящата се магистрала, намери време да даде интервю с цел да открие изборната кампания с нова димка. Резултатът от действията му се видя. Той не е МВР шеф, а шеф на предизборния щаб на Румен Радев. Ще дойде време и той да бъде разследван", възмутено заяви Биков.

 

И продължи: "Ние ще разговаряме с нашите симпатизанти, този път няма да подписват никакви протоколи преди изборите. Хората да са спокойни, това са димки и кьорфишеци. Рашков се държеше като мушморок в НС, когато му задавахме въпроси за фалшивите му димки. Сега пак се прави на много интересен, той е фалшив герой! И главният прокурор не е проверил, защо? Рашков да не се изказва по темата, и аз мога да кажа, че той работи за главния прокурор".

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени