ГЕРБ: Държавата все още се управлява от абсолютно неадекватен и функционално негоден човек

В рамките на този парламент няма да водим разговори с когото и да било, каза Десислава Атанасова

Десислава Атанасова и Томислав Дончев
Десислава Атанасова и Томислав Дончев Източник: Zonanews

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова и народният представител от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев дадоха трибунка в НС, на която изразиха позициятана партията относно последните политически събития в страната. 

 

"За нас Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от бившата четворна, а сега тройна коалиция, са персона нон грата. В рамките на този парламент няма да водим разговори с когото и да било", каза Десислава Атанасова.

 

И добави:
"Считаме, че най-редно е да има предсрочни избори и да се съобразим с вота на гражданите". 

 

Поради драстичната безпомощнпст на управляващите, се опитвате да вмените ангажимент на опозицията. Ролята на опозицията не е да подкрепя, заяви Томислав Дончев. 

 

"Това НС не е в състояние да формира работещ МС. Дори да има трансфери, то това правителство ще е слабо. Конституцията не ни дава отговор, когато на най-висшите постове в държавата, се окажат функционално негодни хора. Ние сме в тази ситуция. Държавата все още се управлява от абсолютно неадекватен човек", продължи Дончев.

 

"Една от емблемите на това управление ще бъде тоталното незачитане на законите", изтъкна той. 

 

"Последното изречение от това обръщение е: "Цялата отговорност носи Кирил Петков". Какъв друг коментар да имам? И днес в изявлението си нашият лидер заяви, че е имало много други възможности да бъде спазен закона и да не се стигне дотам. Всичко, което се случи в послединте 24 часа, говори само за едно - тотална неспособност на Кирил Петков и правителството му да управляват тази държава", коментира още Атанасова.

 

"Този парламент е изчерпан. Той очертава други обществени настроения", подчерта Дончев и допълни, че се е стигнало дотам в хаоса в управлението, че в парламента, Корнелия Нинова се е оплаквала на депутатите, че не може да прокара свои решения.

 

"Петков очевидно не е в състояние да ръководи собственото си правителство", заключи Дончев.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени