ГЕРБ: Говорим за краденето на вече над 1 лев всеки ден от нашите джобове през цените на горивата (ВИДЕО)

МГЕРБ с флашмоб на една от столичните бензиностанции

Флашмоб на МГЕРБ
Флашмоб на МГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Протестен флашмоб на една от столичните бензиностанции, организиран от депутати от ГЕРБ и представители на младежката организация на партията. Темата е високите цени на горивата.

 

"Някой прикрива истината за горивата. Вече 4 месеца нито правителството, нито парламентът се интересуват от темата за високите цени на горивата. От един месец искаме да се създаде временна комисия. Вчера искахме да се извика шефът на ДАНС, за да разберем къде отива този лев. Докато протестираме в последния един месец в парламента, разликата вече стана 1,20 лв. Горивото наближава 4 лева", заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

 

Той припомни, че при цена от 3 лв. управляващите "залъгваха" хората с едни 25 стотинки, но оттогава цената на бензина скочи на 4 лв. Подчерта, че разходите за производството на горивото не са се променили и попита защо горивата продължават да растат и кой има интерес от това? Делян Добрев допълни, че това, което може да се направи, е помощта за горивата да не е 25 ст.

 

Флашмоб на МГЕРБ
Флашмоб на МГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

"Нека да е 1 лев, но да е за тези, които имат нужда. Безпредметно е да се подпомагат хората, които по три пъти седмично ходят до морето", заяви Делян Добрев.

 

Бившият енергиен министър предложи, ако купуваме руски петрол, да му бъде сложено мито, защото тогава парите ще влизат в бюджета и ще се връщат на хората.

 

По думите на Георг Георгиев, лидер на младежката организация на ГЕРБ е крайно време държавата да влезе във функциите си, "защото ако не се вижда понижаване на цените, то тогава говорим за краденето на въпросния вече над 1 лев всеки ден от нашите джобове".

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени