ГЕРБ: Хората, които искат да правят съдебната реформа, готвят КПКОНПИ като "бухалка" (ВИДЕО)

Управлява не антигерб, а антибългарска коалиция, подчерта Томислав Дончев

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Смятаме, че е нужно възстановяване на конституционния ред в страната. Затова предлагаме на президента в срок до 26 юли да покани г-жа Нинова да даде име на кандидат-премиера. Ако тя не направи това, да се премине към предсрочни избори. Това каза в началото на брифинга на ГЕРБ Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ-СДС.

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова каза, че за всички е ясно, че се протака мандата. "Това е ясно от изтекъл запис от заседание на ДБ. Аз ще задам няколко въпроса към демократите от социалистическа България - от днес така ги наричам, след като подкрепиха скандални текстове. От въпросната среща стават ясни няколок неща - че има парламентарно крило на ПП и Лена Бориславова. Става ясно, че ако някой си направи бухалка от КПКОНПИ, то друг иска да участва в работата на тази "бухалка" и да я контролира по време на избори. Това е цитат на г-н Христо Иванов", заяви тя.

 

"Всичко това беше съобщено без горест от г-н Христо Иванов, който е виден "демократ" - че ще се прави бухалка, която да използват", добави Атанасова. 

 

"Ако някои си мисли, че с такива дребни шикалкавения да протака изборите, се бърка. Христо Иванов съобщи на парламентарната си група избори ще има и те ще са на 16 октомври, а по думите му "Корнелия отново го раздава сякаш иска да съставя правителство", без да има такива намерения. Чувате ли? Това пак го казва Христо Иванов пред парламентарната си група, възмути са Десислава Атанасова. 

 

"Разбрахме също така, че сега се чудели как да кажат на ИТН, че няма да имат техни министри. Защото ПП имали проблем кои са министрите на Слави, които са неговите пари. В тази коалиция единствено става въпрос за пари и интереси - кой ще овладее определени сектори", изтъкна още председателката на опозиционната сила. 

 

"За мен стана ясно - заради две събития - че ДБ и ПП  няма нищо общо с десницата. Те днес отказаха да гласуват текст, който да попречи на човек със зависимости от ДС, да стане шеф на КПКОНПИ. Това е позор за "Демократична България", заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

"Тези хора искат да превърнат КПКОНПИ в "бухалка", макар че тяхната пропаганда говореше за други хора - разбира се безоснователно - че си имат бухалка. Сега те искат да размахват бухалка. Това ли са хората, които ще правят съдебна реформа. Аз като човек, който комуникира с всички партньорски посолства в България ще направя всичко, което е нужно те да разберат какви хора искат да създават нова бухалка", добави Даниел Митов. 

 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че изтеклият днешен запис разкрива какво се крие зад паравана с малки котенца, с които е брандирана тази власт. "Не, не съм шокиран. Дни наред ще се цитират изрази и изречения от това, което е казал и преразказал г-н Иванов. Най-тъжното е това, което го няма в записа. Не чух нито един коментар за идеологически различия между партиите. За различни визии за външна политика. Не чух нищо за борба с корупцията. Чух за бухалка", възмути се зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. 

 

"Мен щеше да ме вълнува ще има ли газ, няма ли да се отвори дупка в бюджета, ще бъде ли укротена инфлацията. Аз подобно нещо в записа не чух. Раздали са ви безплатни билети за театър - само, че в залата е задушно, а актьорите са накадърни. И докато сте на театър, ви грабят домовете. Чувам, че управлявала антигерб коалиция. Управлява ви коалиция, която е срещу българите", подчерта Томислав Дончев. 

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Извънредна комисия за приет от СОС годишен отчет за качеството на атмосферния въздух и непрекъснато подобряващ

За пета поредна година от 2019 г. досега продължава тенденцията за постигане на съответствие на нормата от 40 мг/м3 за средногодишната концентрация за ФПЧ10

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът Димитър Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен от поста външен министър

Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга

Прочетете повече прочетете повече

Министър Стефан Димитров: Войната в Украйна постави Черноморския регион на линията на ново разделение между Русия и Запа

Министър Димитров подчерта, че България ще продължи да подкрепя Украйна в нейните усилия за постигане на справедлив и устойчив мир

Прочетете повече прочетете повече

Министър Найден Тодоров: Първото, което искам да направя, е да няма сътресения

На въпрос за Народния театър "Иван Вазов" министър Тодоров коментира, че администрацията и творците никога не бива да се противопоставят едни на други, защото в своята работа не могат едни без друг

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени