ГЕРБ: Искаме оставката на председателя на комисията по енегетика. Мислят, че наказват общините, защото повечето кметове са от ГЕРБ, а наказват гражданите (ВИДЕО)

Голямо е разминаването в дневния ред на НС и обществото. Не само МС не работи, комисиите също, каза Росица Кирова

Жечо Станков и Росица Кирова
Жечо Станков и Росица Кирова Източник: Скрийншот/VBox

 

Народният представител Жечо Станков: "Свидетели сме на престъпно нехайство на НС в лицето на управляващите. Има една основна тема в дневния ред на гражданите-кризата с центата на енегоносителите. Внесохме законопроект, с който да решим проблема със сметките на общини и институции, които иначе няма да могат да изпълняват социалните си функции. Вместо това гласуваме законопроекти, които са внесени от Стефан Янев. Единственото нещо, което предлагаме, е тези потребители да бъдат компенсирани, по начина по който бяха компенсирани ЕРП-тата".

 

Зам.-председателят на НС Росица Кирова: "Голямо е разминаването в дневния ред на НС и обществото. Не само МС не работо, комисиите също. Вчера Комисията по енергетика можеше да изготвии доклад. Това не се получи. Председателят е от управляващото мнозинство. Искаме оставката на председателя на комисията по енегетика. Той беше и председател на временната комисия по енергетика. Тя не излезе с доклад. Председателят на НС да направи така, че правилата да се спазват. Трябва скрост, защото проблемоте са важни за всички български граждани".

 

Народният представител Александър Ненков: "Два месеца от началото на 47 НС и единствените проекти за решаване на проблеми в полза на обществото са от опозицията. Колегите от упраляващото мнозинство или не разбират същината на проблема, или умишнено не искат да го решат. За тях това е пиар акция.

 

Ако ГЕРБ управляваше, кметовете и вероизповеданията отново щяха да бъдат на заседание на комисия и да искат помощ. Компенсации за ЕРП има, за общините не?! Вероятно защото повечето от кметовете са избрани от ГЕРБ. Това е вид наказание, но наказват обикновените граждани. Много по-лесно е да накажат общините и вероизповеданията, защото те не могат да ги осъдят. Настояваме г-н Рибарски да подаде незабавна оставка".

 

 

 

 

 

 

 

 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени