ГЕРБ категорични - няма да предложат кабинет с външен министър Николай Денков

Биков посочи, че ако ПП-ДБ нямат международен отдел, могат да си направят такъв

Тома Биков, ГЕРБ-СДС
Тома Биков, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Николай Денков е неподходящ за поста министър на външните работи. Това заяви депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БНТ. ГЕРБ нямат да предложат с техния мандат, когато се гласува ротацията в Народното събрание, акад. Николай Денков да е министър на външните работи. Биков обаче е на мнение, че сегашното Народно събрание не може да излъчи други мнозинство от сегашното.

 

Според Тома Биков Денков дори не е чел книгата на Хенри Кисинджър - "Дипломацията", за да има претенции да заема поста на външен министър. Биков посочи, че ако ПП-ДБ нямат международен отдел, могат да си направят такъв. Ако мотивацията на ПП-ДБ е да се чуе гласът им в Европа, България ще изпадне в серия от гафове, а после Мария Габриел да ходи и да му оправя гафовете, коментира депутатът.

 

Оценката за работата на Мария Габриел е добра както в България, така и отвън, по думите му. Тома Биков заяви, че в сегашната ситуация на управлението не могат да се позволят експерименти.

 

ГЕРБ имат забележки и към доста от работата на министрите в изпълнителната власт. За ситуацията в Столичния общински съвет (СОС) Тома Биков заяви, че ПП-ДБ-СС имат кмет на София, общински съвет, а логично било общинските комисии да бъдат разпределени между останалите групи в градския парламент.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени